Dünyaca ünlü yıldızları var! İşte Portekiz'den öne çıkanlar...

Video yükleniyor...

Katar'da 21 Kasım - 18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na katılabilmek için A Milli Takımımızın önünde aşması gereken iki ciddi engel var. Ay yıldızlı ekibimiz, play-off turunun ilk maçında Portekiz'i, ardından da İtalya - Kuzey Makedonya eşleşmesinden galip çıkacak takımı mağlup etmesi halinde Katar vizesi alabilecek. Bu zorlu sürecin ilk aşamasındaki rakibimiz Portekiz, 2014'ten bu yana Fernando Santos yönetiminde maçlara çıkıyor. Yetenek havuzu bir hayli geniş olan Portekiz'in kadrosunda dünyaca ünlü yıldızlar forma giyiyor. 

Elemelerin A Grubu'nu lider Sırbistan'ın 3 puan gerisinde ikinci basamakta tamamlayan Portekiz'in orta saha ve hücum rotasyonunda çok değerli oyuncular var. Futbol tarihinin rekorlarını alt üst eden Cristiano Ronaldo'nun yanı sıra, Manchester United'dan takım arkadaşı Bruno Fernandes, Manchester City'li Bernardo Silva, Liverpool'dan Diogo Jota ve Atletico Madrid'den Joao Felix; ay yıldızlı ekibimizin savunmasını zorlaması beklenen oyuncular olacak. Leipzig'de forma giyen Andre Silva ile birlikte Milanlı Rafael Leao da Portekiz'in diğer önemli hücum alternatifleri. 

Savunmada sıkıntılar var

Portekiz'in görece olarak yumuşak karnı ise savunması gibi görünüyor. COVID 19 nedeniyle kadrodan çıkarılan Pepe ile birlikte sakatlığı süren Manchester City'li Ruben Dias, zorlu karşılaşmada Portekiz savunmasının merkezinde yer alamayacak. Teknik direktör Santos'un bu bölgede iki as stoperinin yerine Lille'den Jose Fonte ve Paris Saint-Germain'den Nuno Mendes'i değerlendirmesi bekleniyor.

Katıldığı son turnuva olan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu'nu Fransa ve Almanya'nın ardından üçüncü sırada tamamlayan Portekiz, son 16 turunda Belçika'ya yenilerek elenmişti.