Juventus'un Türk yıldızına Benfica kancası!

Juventus'un Türk yıldızına Benfica kancası!
Yaz transfer döneminde Bayern Münih ile olan sözleşmesi sona eren Kenan Yıldız, İtalya Serie A ekibi Juventus ile sözleşme imzalamıştı. 

SKY Sports'un haberine göre, Juventus'un U-19 takımında oynayan Türk oyuncu Kenan Yıldız gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çekerken, Portekiz Ligi ekibi Benfica'nın hocası Roger Schmidt'in de dikkatini çekti.

Transferde en ciddi adaylardan birinin Benfica olduğunu yazan Sky Sports, oyuncunun hocanın transfer listesinde üst sıralarda yer aldığını da yazdı. 

U-17 ve U-21 alt yaş milli takımlarında da oynayan Kenan Yıldız'a, Stefan Kuntz yönetimindeki Türkiye Milli Takımı'nda da oynaması beklenirken, Juventus'un transferi kolay bir şekilde kabul etmesinin de beklenmediği haberin detayları arasında.

Peki Kenan Yıldız'ın kariyeri nasıl gelişti?

2011 yılında Almanya'da Regensburg altyaspısında futbola başlayan Kenan, 1 sezon sonra gösterdiği performansla Bayern Münih'in altyapısına transfer oldu. 

On numara pozisyonunda, sağ ve sol kanatta oynayabilen Kenan, Bayern Münih'te U-16, U-17 ve U-19 yaş gruplarında oynadıktan sonra sözleşmesi Bayern Münih'le sona erdi ve 2022-23 sezonunda yaz transfer döneminde büyük kulüplerin verdiği yarışta, Juventus ile sözleşme imzaladı.

Juventus U-19 takımında bu sezon 12 maça çıkan Kenan, 6 gol ve 5 asist yapma başarısı gösterdi.

beinsports.com.tr / Dış Haberler