Jorge Jesus'tan Benfica örneği: "Hedefimiz öyle olmalı"

Video yükleniyor...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Çekya ekibi Slovacko ile 1-1 berabere kalmasına rağmen, ilk maçtaki skor avantajından dolayı play-off turuna yükseldi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Slovacko ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından konuştu.

Jesus, "Bu akşam istediğimizi aldık. 7 farklı oyuncu sahaya sürdük. Hepsi istediklerimizi karşıladı. Herkese güvenebiliriz demek oluyor bu. Teknik direktör sahadaki oyuncularına yardım etmeli. Gerek pozisyon gerek disiplin anlamında yardım etmeli. Tabii her zaman mümkün olmuyor. Ben maçı yaşayan bir antrenörüm. Bu nedenle uyarılarda bulunuyorum. Arda biraz hakemle fazla konuşuyordu, yardımcı hakemle çok konuşuyordu. O genç bir oyuncu, en çok onunla konuşmamız lazım. Bu nedenle uyardım. Ama bugün sahada fiziksel olarak da performans olarak da çok iyiydi." dedi.

"Fenerbahçe'nin hedefi, Benfica'yı çalıştırdığım dönemdeki gibi olmalı"

Tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikli hedefimiz gruplara kalmak. Sonra da gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Fenerbahçe'nin bu turnuvalarda yarışmacı bir takım olduğunu tekrar göstermesi gerekiyor ama bu yavaş yavaş oluyor. Ancak Fenerbahçe'nin hedefi benim Benfica'yı çalıştırdığım dönemde yarı finalde karşılaştığımız gibi üst sıralar olmalı."

"Rakibimizi inceleme fırsatımız olmadı"

Jesus, play-off turundaki rakipleri Austria Wien hakkında ise, "Henüz rakibimizi detaylı inceleme fırsatımız olmadı. Öncelikli hedefimiz pazartesi oynayacağımız lig maçı. Sonra Avrupa'daki rakibimize bakacağız. Bu sezon oynadığımız maçların hiçbirini normal sürede kaybetmedik, uzatmalarda kaybettiğimiz Dinamo Kiev maçı hariç. Bugünkü oyuncuların oynaması önemliydi. Hem onlara form kazandırmamız gerekiyor hem de oyuncular arası forma rekabeti açısından önemliydi." ifadelerini kullandı.

"Konsantrasyon eksiği fazlaydı"

İsmail Yüksek, maçtan sonra Mestsky Fotbalovy Stadion Miroslava Valenty çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Maçın istedikleri gibi sonuçlanmadığını ve 3-0'ın avantajıyla buraya geldiklerini belirten İsmail, "Sahaya çıktığımızda ilk hedefimiz kazanmaktı, kazanarak turu geçmek istedik. İlk yarı istemediğimiz bir oyun vardı sahada. Konsantrasyon eksikliği biraz fazlaydı bizde. İkinci yarı maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Golle birlikte devam ediyorduk. Konsantrasyon eksikliğiyle rakip beraberliği yakaladı ve maç 1-1 bitti." diye konuştu.

Tur atladıkları için mutlu olduklarını aktaran İsmail, "Taraftarımıza daha iyi bir oyun izletmek isterdik ama gerçekten üç günde bir maç oynuyoruz. Bu aralar yoğun bir süreçteyiz. Takım da oldukça yorgun." ifadelerini kullandı.

İsmail Yüksek, şunları kaydetti:

"Benim için bu sene ilklerle dolu. Taraftarımızın önündeki ilk maçımızda istemediğim bir şekilde kart yedim. Unutmak tabii ki zor, hayallerimin olduğu bir platform. İstemediğin bir anla karşılaşıyorsun ve dünyan başına yıkılıyor ama ayağa kalkmak önemli. Ben de hocamın bana verdiği her dakika, sahaya en iyi şekilde performansımı koymaya çalışıyorum. Bu formayla sahada en iyi şekilde mücadele etmeye çalışıyorum."