İtalyan doktora göre salgının sorumlusu Atalanta-Valencia maçı

Video yükleniyor...

İtalya'ya büyük bir felaket getiren koronavirüs salgınından en çok etkilenen yerlerden biri de, 120 bin nüfuslu Bergamo kenti. Kentte haftalardır hastanelere akın eden hastaları iyileştirmeye çalışan doktor Luca Lorini, salgının bu kadar büyük boyutlara ulaşmasından, Şampiyonlar Ligi'nde Atalanta ile Valencıa arasında oynanan maçı sorumlu tuttu.

Bergamo kentinin takımı Atalanta stadı, Şampiyonlar Ligi'nin standartlarını karşılamadığı için, Valencia ile Milano'daki San Siro stadında karşılaşmıştı. Tribünlerde ise 40 bin Atalanta taraftarı vardı. Bir başka deyişle, Bergamo nüfusunun üçte biri, takımlarını desteklemek üzere San Siro tribünlerindeydi. O dönemde hastalığın bu derece tehlikeli olduğunun henüz anlaşılamadığını kabul eden doktor Luca Lorini: "Atalanta o maçta 4 gol attı. 40 bin kişinin, 4 kez gol sevinci ile birbirilerine sarılmaları ve öpmelerinin, salgının yayılmasını çok hızlandırdığından eminim. O sırada insanlar tehlikenin farkında değildi. Ancak bu durum, Bergamo'nun bugün bu hale gelmesinde, o maçın büyük bir tetikleyici olduğu gerçeğini değiştirmiyor" dedi.

Atalanta'nın 4-1 kazandığı maçın rövanşı seyircisiz oynanmıştı. Ancak binlerce Atalanta taraftarı, o dönemde koronavirüse karşı herhangi bir önlem almamış İspanya'da, stadın dışında da olsa takımlarını desteklemek için toplanmıştı.