İşte Almeida'nın favorisi

İşte Almeida'nın favorisi
Portekiz Milli Takımı'nın formasını giyen Beşiktaşlı Hugo Almeida, turnuvayı kazanabileceklerini söyledi.

Seleccao (seçilmişler) lakaplı Portekiz Milli Takımı'nın gol umudu Almeida, bu turnuvaya kazanmak için daha çok çalışmak zorunda olduklarını söyledi. Euro 2004'te kendi ülkelerinde düzenlenen turnuvada finale çıktıklarını ve kupayı sürpriz bir şekilde Yunanistan'a kaptırdıklarını hatırlatan Almeida, "O kupayı kazanmış olmayı isterdim. Ancak sürpriz bir şekilde kaybettik. Euro 2012'de ise o tür bir sürprizin olacağını düşünmüyorum" dedi.

Her turnuvanın kendine özgü sürprizleri olduğunu ve bunu tahmin etmenin zor olduğunu vurgulayan Almeida, "Avrupa Şampiyonası finalleri dünyanın en zorlu turnuvası. Bazıları finalleri Dünya Kupası'ndan daha zorlu olarak görüyor" diye konuştu.

Takımını öven 28 yaşındaki oyuncu, Cristiano Ronaldo'ya ise ayrı bir parantez açtı. Takımda çok sayıda kaliteli isimlerin olduğunu ve bu oyuncuların dünyanın en iyi kulüplerinde oynadığını dile getiren Almeida, "Şimdi bu isimlerin bir takım olarak oynayabilmesinde. Herkesin kendi karakteristik özelliğini sahaya yansıttığı takdirde, turnuvada en iyisini yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Almanya, Hollanda ve Danimarka'yla aynı grupta yer alan Portekiz'in golcü ismi takım arkadaşı Ronaldo'yu överken de, "Ronaldo mu? Bana göre, o dünyanın en iyi oyuncusu. Dikkatleri bu kadar da üzerine çekmesi normal" şeklinde konuştu.

Turnuvada ilk maçlarını Almanya ile oynayacak olan Portekiz'in şansını da değerlendiren Almeida, "Almanya çok iyi oyunculara sahip büyük bir takım. Çok zorlu bir gruptayız ve her takım grubu zirvede tamamlayabilir. Ancak ilk olarak Almanya karşısında kendi oyunumuzu oynayarak iyi bir skor almaya çalışacağız" diye konuştu.

ligtv.com.tr