İsmail Kartal, 103 gollük rekora gözünü dikti

İsmail Kartal, 103 gollük rekora gözünü dikti
Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Tümosan Konyaspor'u 7-1 mağlup eden Fenerbahçe, rekorlarını geliştirmeye devam ediyor.

Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Tümosan Konyaspor'u konuk eden Fenerbahçe, rakibini 7-1 mağlup etti. Sarı lacivertliler, puanını 50 yaparak sezonun ilk yarısını lider bitirdi. İsmail Kartal'ın öğrencileri, ligin ilk yarısında 19 maçta 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. 19 haftada 56 kez fileleri havalandıran kanaryalar, ligin en çok gol atan takımı konumunda. 

Fenerbahçe, bu performansıyla 103 golle lig rekorunu kırdığı 1988-1989 sezonunu geride bırakma yolunda adım adım ilerliyor. Bu sezon 2.94'lük gol ortalamasına sahip olan sarı-lacivertliler, 1988-1989 sezonunun ilk 19 maçında 47 kez ağları bularak 2.47'lik bir ortalama yakalamıştı. Aynı dönemde geçtiğimiz sezon Jorge Jesus ile atılan gol sayısı 46 iken, gol ortalaması da 2.42 olarak kayıtlara geçmişti.

Fenerbahçe, Tümosan Konyaspor karşılaşmasıyla bu sezon ilk kez bir lig maçında 5'ten fazla gol kaydetti. Sarı lacivertliler ligde yalnızca Yukatel Adana Demirspor ve Galatasaray maçlarında gol bulamadı. Ayrıca İsmail Kartal'ın öğrencileri, Süper Lig'de üç gün içinde oynadığı iki maçta da rekor kırdı. Fenerbahçe, İstanbulspor'a ilk yarıda 4 gol atarak bu sezon bunu başaran ilk takım olmuştu. Sarı kanaryalar, Konyaspor karşısında bulduğu 5 golle bu sezon ilk yarıda 5 gol atan ilk ekip ünvanını da aldı. 

Fenerbahçe'de son 3 maçta 3 futbolcu, 3 ve üzeri gol kaydetti. Mondihome Kayserispor maçında Michy Batshuayi ve Tümosan Konyaspor maçında Edin Dzeko hat trick yaparken, Cengiz Ünder de İstanbulspor'a karşı 4 kez fileleri havalandırdı. Öte yandan sarı-lacivertli takım, ligde 14 şubat 2009'daki 7-0'lık Hacettepe galibiyetinden sonra Kadıköy'de ilk kez bir maçta 7 kez gol sevinci yaşadı.