1 avans, 3'te biter!

1 avans, 3'te biter!
Avrupa Futbol Şamipyonası Elemeleri E Grubu'nda oynanan maçta İngiltere, sahasında Slovenya'yı 3-1 yenerek 4'te 4 yaptı.
Wembley Stadı'ndaki karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümünde evsahibi ekip Rooney ve Welbeck'e atılan uzun paslarla gol aradı. Ancak Slovenya savunması zamanında kademeye girerek tehlikenin büyümesini önledi. 16. dakikada Rooney'nin pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Sterling'in yerden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. Bu pozisyondan 4 dakika sonra bu kez Sterling'in göğsüyle indirdiği topa ceza alanı önünden Rooney gelişine vurdu, ancak top üstten auta gitti.

Slovenya'nın savunma güvenliğini ön planda tutması ve ani ataklarla gol bulmayı düşünmesi, topa daha çok sahip olan İngiltere'nin ise ileri uçtaki futbolcularını istediği toplarla buluşturamaması nedeniyle iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

48. dakikada Lallana'nın sağ taraftan kullandığı korner atışında, ceza alanında iyi yükselen Rooney'nin kafa vuruşuyla uzak köşeye gönderdiği top, yandan auta çıktı. Bu pozisyondan 7 dakika sonra Rooney'nin ceza alanına ortaladığı topa Jagielka kafayla vurdu, meşin yuvarlağı kaleci Handanovic kontrol etti.

İngiltere, 58. dakikada ters bir kafa vuruşuyla geriye düştü. Novakovic'in sol taraftan kullandığı serbest atışta, ceza alanında rakibiyle topa yükselen Henderson, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-1

Ev sahibi ekibin beraberliği yakalaması uzun sürmedi. Golden bir dakika sonra gelişen İngiltere atağında rakibiyle ceza alanında girdiği ikili mücalede sonrasında Rooney yerde kalınca, hakem Olegario Benquerença penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen kaptan Rooney, kaleci Handanovic'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımına beraberliği getirdi: 1-1

66. dakikada İngiltere üstünlüğü yakaladı. Lallana'nın ceza alanında yaptığı vuruşta kaleci Handanovic'den dönen topu iyi takip eden Welbeck, takımını 2-1 öne geçiren golü attı. 

72. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Welbeck, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. Sterling ile cezalanında verkaç yapan Welbeck, karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla takımını 3-1 öne geçirdi. Welbeck, son 4 milli maçtaki 5. golünü attı.

Kalan dakikalarda skoru koruyan İngiltere, Slovenya'yı 3-1 yendi ve gruptaki 4. maçından da galibiyetle ayrıldı.

Rooney, milli takımla 100. maçına çıktı
Premier Lig takımlarından Manchester United ve İngiltere Milli Takımı'nın golcü futbolcusu Wayne Rooney, Slovenya karşısında 100. kez milli formayı giydi.

1966 yılında İngiltere ile Dünya Kupası'nı kazanan Sir Bobby Charlton, "milli formayı 100. kez giyen en genç futbolcu" unvanını da elde eden Rooney'e, maç öncesinde "altın şapka" (golden cap) hediye etti.

100. milli maçında bir de gol atan Rooney, milli takım kariyerindeki 44. golünü kaydetti.

İngiltere elemelerde ilk kez gol yedi
E Grubu'nda şu ana kadar oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanan ve hiç gol yemeyen İngiltere Milli Takımı, Slovenya karşısında ilk kez kalesinde gol gördü.

Gruptaki deplasman maçlarında İsviçre'yi 2-0, Estonya'yı da 1-0'lık skorlarla geçen İngiltere, Wembley'deki ilk maçında ise San Marino'yu 5-0 mağlup etmişti.

Avrupa Futbol Şampiyonası eleme gruplarında A Grubu'nda yer alan İzlanda ile H Grubu'nda mücadele eden Hırvatistan şu ana kadar oynadıkları maçlarda kalelerinde gol görmedi.

İngiltere: 3 Slovenya: 1

Stat: Wembley
Hakemler: Olegario Benquerença, Ricardo Santos, Rui Tavares (Portekiz)

İngiltere: Hart, Clyne, Jagielka (Dk. 89 Smalling), Cahill, Gibbs, Henderson, Wilshere, Lallana (Dk. 80 Milner), Sterling (Dk. 85 Oxlade-Chamberlain), Welbeck, Rooney 

Slovenya: Handanovic, Brecko, Cesar, Ilic, Struna, Kirm (Dk. 78 Ljubijankic), Birsa (Dk. 63 Lazarevic), Kampl, Kurtic (Dk. 75 Rotman), Mertelj, Novakovic

Goller: Dk. 58 Henderson (kendi kalesine) (Slovenya), Dk. 59 Rooney (penaltıdan), Dk. 66  ve 72 Welbeck (İngiltere) 

Sarı kartlar: Dk. 52 Gibbs, Dk. 79 Clyne, Dk. 82 Sterling, Dk. 88 Jagielka (İngiltere), Dk. 59 Cesar (Slovenya)