İlk yarı final bileti kimin olacak?

Video yükleniyor...

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan çeyrek final karşılaşmalarıyla kaldığı yerden devam ediyor...

Son 16 Turu'nda turnuvanın favorilerinden Fransa'yı penaltı atışları sonunda mağlup eden İsviçre, normal süresi büyük heyecana sahne olan ve 3-3 tamamlanan ancak uzatma bölümlerinde bulduğu 2 golle Hırvatistan'ı turnuva dışına iten İspanya ile karşı karşıya gelecek.

Avrupa futbol şampiyonaları tarihinde ilk kez karşılaşacak iki takımın daha önceki maçlarında İspanya'nın bariz üstünlüğü dikkat çekiyor. İsviçre ile oynadığı 22 maçtaki tek yenilgisini 2010 Dünya Kupası'nda alan İspanya, tarihinde ilk kez Euro 2020 çeyrek finali oynayacak İsviçre karşısında yarı final biletine kağıt üstünde de olsa yakın taraf gibi gözüküyor. 

Öte yandan gruplardaki son maçında A Milli Takımıza, ardından da son 16 Turu'nda Fransa'ya 3 gol atma başarısı gösteren İsviçre, gol yollarındaki verimililiğiyle dikkat çekiyor.
 
Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamarda bulunan İsviçre teknik direktörü Vladımır Petkovic, "Şu ana kadar başardıklarımız için mutluyuz ama artık daha fazlasını istiyoruz. Şu an mutlu olduğumu söyleyemem çünkü mentalitem her zaman bir sonraki turu, bir sonraki maçı ve bir sonraki rakibi düşünmek üzerine kurulu. Turnuvanın favorilerinden olan zorlu bir rakibimiz var ama turu geçen taraf biz olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Aynı basın toplantısında açıklamalar yapan yıldız oyuncu Xerdan Shaqiri ise "Tek özelliğimizin iyi defans yapmak olmadığını Fransa maçında gösterdik. Kendi oyunumuzu yansıtmak için yüzde yüzümüzü vererek hazırlanıyoruz. Eğer sahada da bunu gösterirsek her sonucun mümkün olduğunu düşünüyorum" dedi. 
  
İspanya tarafında ise değerlendirmelerde bulunan teknik direktör luis Enrique, "İsviçre'yle Milletler Ligi'nde yakın tarihte karşı karşıya geldik ve birbirini iyi tanıyan iki takımız. Belki kadrolarında yıldız isimler yok ama iyi bir oyuncu grupları var. Yaptıkları presi ve oyun stillerini göz önüne alarak söyleyebilirim ki bizim için zor bir maç olacak" ifadelerini kullandı.
 
Turnuvada ortaya koyduğu oyunla İspanya'nın önemli silahlarından birisi olan aymerıc Laporte ise "Her maçın çok zor olduğunu biliyoruz ve çıktığımız her maça fınal muamelesi yapmamız gerektiğinin farkındayız. Hata yaparsak eve dönen takım biz olacağız fakat bu turnuvada sonuna kadar gitmek istiyoruz" dedi. 

İsviçre ile İspanya'yı karşı karşıya getirecek ilk çeyrek final mücadelesi saat 19:00'da oynanacak.