İddia Portekiz'den: "Jorge Jesus İstanbul'a geliyor"

İddia Portekiz'den: "Jorge Jesus İstanbul'a geliyor"
Portekiz'in A Bola gazetesi, teknik direktör Jorge Jesus'un Fenerbahçe için İstanbul'a geleceğini yazdı.

Gelecek sezon teknik direktör olarak takımın başında kimin olacağı merak konusu olan Fenerbahçe'de, Jorge Jesus'un adı bir adım öne çıktı. Portekiz basını, Jesus'un bugün İstanbul'a geleceğini iddia etti.

A Bola'nın haberine göre 67 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe ile bir yıllık sözleşme imzalamak için yola çıktı. Portekizli çalıştırıcının, yardımcısı Joao de Deus ve Marcio Sampaio'nun yanı sıra menajeri Luís Miguel Henrique ile birlikte Türkiye'ye geleceği belirtildi. Jorge Jesus'un diğer yardımcılarının ise, daha sonra Fenerbahçe'de yeni sezona hazırlanmak için katılacağı ifade edildi.

JORGE JESUS KİMDİR?
Jorge Jesus 24 Temmuz 1954 tarihinde Portekiz'in Amadora şehrinde dünyaya geldi. Tam adı Jorge Fernando Pinheiro de Jesus olan teknik direktör Jorge Jesus, eski bir futbolcudur. 2009/2010 sezonunda Benfica'nın başına geçen Jorge Jesus, 2015 yazına kadar görevde kaldı. 6 sezonda ligde 3 şampiyonluk, 3 kez de 2.'lik yaşadı. 5 kez Portekiz kupasını kazandı. UEFA Avrupa Ligi'nde 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe ile karşılaşan Jesus'nun Benfica'sı, yarı finalde sarı lacivertlileri eleyerek Chelsea ile finalde karşılaştı. Ancak finalde kupayı İngiliz ekibi kazandı.

Benfica ile başarılı 5 senenin ardından ezeli rakibi Sporting Lizbon'a giden Jorge Jesus 3 yıl Lizbon'da kaldı. Lizbon'da 158 maça çıkan deneyimli teknik adam 1 Portekiz Kupası ve 1 Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı.

Ayrıca Portekizli teknik adam 2013-2014 sezonu ve 2014-2015 sezonunda  UEFA Avrupa Ligi finalini kaybetti.

2019-2020 sezonunda Brezilya'nın Flamengo takımına giden Jesus, Brezilya'da 1 lig şampiyonluğu, 1 Süper Kupa, 1 Copa Libertadores ve 1 Sudamericana şampiyonluğu yaşadı.