2022 Dünya Kupası'nda üçüncülük Hırvatistan'ın!

2022 Dünya Kupası'nda üçüncülük Hırvatistan'ın!
2022 Katar Dünya Kupası'nda üçüncülük maçında Hırvatistan ve Fas karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Hırvatistan 2-1 kazanarak 1998'den sonra ikinci kez Dünya Kupası'nı üçüncü tamamladı. 

Karşılaşmaya etkili bir futbolla başlayan Hırvatistan'da turnuvanın yıldız isimlerinden Josko Gvardiol, Perisic'in asistinde attığı gol ile takımını 1-0 öne geçirdi.

Saiss sakatlığı nedeniyle oynamadı

Romain Saiss'in sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta geriye düşen Fas çok hızlı bir reaksiyon vererek, Achraf Dari ile 9. dakikada eşitliği getiren golü buldu. Eşitlik sonrası iki takım da dengeli bir görüntü sergilerken dakikalar 42'yi gösterdiğinde harika bir gol ile denge bozuldu.

Hırvatistan'da 42. dakikada sol kanatta topla buluşan Mislav Orsic, Marko Livaja'nın asistinde mükemmel bir vuruş yaparak, Fas'ın kalecisi Yassine Bounou'u avladı ve takımını ilk yarı bitmeden yeniden öne geçirdi.

İkinci yarıda Fas iki değişiklikle oyuna başlarken, Hırvatistan'da 61. dakikada Andrej Kramaric'in sakatlığı nedeniyle zorunlu bir değişiklikle Nikola Vlasic'i oyuna aldı.

Maçta 90 dakika sonucunda denge bozulmazken Hırvatistan, Japonya ve Brezilya gibi takımları saf dışı bıraktığı Dünya Kupası'nı 3. olarak tamamladı. 

Fas ise rüya gibi bir süreç yaşarken, yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olduğu 2022 Dünya Kupası'nı 4. tamamladı.

Hırvatistan: 2 - Fas: 1

Stat: Uluslararası Halife

Hakemler: Abdulrahman Al Jassim, Taleb Al Marri, Saoud Al Maqaleh (Katar)

Hırvatistan: Livakovic, Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic, Modric, Kovacic, Kramaric (Dk. 61 Vlasic), Majer (Dk. 66 Pasalic), Orsic (Dk. 90+5 Jakic), Livaja (Dk. 66 Petkovic)

Fas: Bounou, Hakimi, Dari (Dk. 64 Benoun), El Yamiq (Dk. 67 Amallah), Attiat-Allah, Amrabat, El Khannouss (Dk. 56 Ounahi), Sabiri (Dk. 46 Chair), Ziyech, Boufal (Dk. 64 Zaroury), En-Nesyri

Goller: Dk. 7 Gvardiol, Dk. 42 Orsic (Hırvatistan), Dk. 9 Dari (Fas)

Sarı kartlar: Dk. 69 Ounahi, Dk. 84 Amallah (Fas)