Haaland'dan FIFA'ya çağrı: "Kural değişmeli"

Video yükleniyor...

Erling Haaland, kale çizgisi teknolojisinin tüm sahada uygulanması gerektiğini söyledi.

Manchester City'nin süper yıldızı Erling Haaland, sıra dışı bir öneride bulundu. FIFA'ya seslenen Norveçli golcü, futbolda kendisini en çok rahatsız eden durumun taç atışlarındaki ihlaller olduğunu söylerken, kale çizgisi teknolojisinin taç atışların da kullanılması gerektiğini belirtti. 

Kulübünün podcast yayınında konuşan Haaland, takımların haksız avantajlar elde etmesini önlemek için daha net kurallar getirilmesi çağrısında bulunurken "Taçı nasıl attığın fark etmez. Sadece topun üzerinde iki elinizin olduğundan emin olun. Kuralları bile bilmiyorum ve eğer atış yapacaksam muhtemelen yanlış yapacağım. Ayrıca taç atışlarında ne kadar uzağa adımlayabileceğinizin ve ne kadar süre gidebileceğinizin bir sınırı olmalı. Gelecekte de böyle olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

PREMIER LEAGUE'DE KURAL DEĞİŞEBİLİR
Öte yandan Haaland'ın bu yorumları, İngiltere Premier Lig'deki muhtemel kural değişikliklerini bir kez daha gündeme getirdi. 

İngiliz basınına yansıyan haberelere göre; kalecilerin ve top toplayıcı çocukların zaman geçirmek için kullanılmasına karşı harekete geçen Premier League yönetimi, kural değişikliğiyle bu durumun önüne geçmek istiyor.

Kalecilerin topu elinde tuttuğu bölümde uygulanması gereken 6 saniye kuralının 8 saniyeye çıkarılabileceği belirtilirken, bitime 5 saniye kala hakemin eliyle geri sayım yapması isteneceği bildirildi.

Kalecinin topu belirlenen süre içerisinde elden çıkaramaması halinde ise; pozisyonun taç atışı veya köşe vuruşu ile sonuçlanabilecği ifade edildi.

Kaynak: beinsports.com.tr / Dış Haberler