Guardiola'dan transfere yeşil ışık!

Video yükleniyor...

Manchester City Menajeri Pep Guardiola, takımının Barcelona'yla 24 Ağustos'ta oynayacağı ve geliri yardım kuruluşlarına bağışlanacak olan dostluk maçı için düzenlenen tanıtım toplantısında, Katalan ekibinin başkanı Joan Laporta ile kameraların karşısına geçti.
 
Sözlerine Camp Nou'da kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek başlayan Guardiola, "Bir Şampiyonlar Ligi maçı ya da hayır kurumlarına gelir sağlama amaçlı bir mücadele... Her ne olursa olsun burada olmak beni mutlu ve huzurlu hissettiriyor. Bu yardım maçı için bize teklif getirilmesi bizi onurlandırdı" dedi.
 
Eski takım arkadaşı ve öğrencisi Xavi Hernandez'le ilgili gelen soruya ise Guardiola, "Onun takım arkadaşı oldum ve onun teknik direktörü olma fırsatı yakaladım. Şimdi kariyerinde yeni bir başlangıç yaptı ve Barcelona'yı tekrar hak ettiği noktaya taşıma fırsatına ve potansiyeline sahip... Onunla tekrar bir araya geleceğim için çok mutluyum" dedi.
 
Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez'in takımda görmek istediği Portekizli oyuncu Bernardo Silva'nın geleceği hakkında da konuşan Guardiola, "Bernardo'nun bizimle kalmasını istiyorum... Onun da burada kalmak istediğini düşünüyorum. Bernardo bizim için önemli bir oyuncu. Ancak daha önce de söylediğim gibi takımdan ayrılmak isteyen futbolcuları da takımda tutmayacağım. Barcelona onun için güçlü bir seçenek. Neler olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz" diye konuştu.
  
Manchester City ile 2025'e kadar sözleşmesi bulunan Bernardo Silva, geçen sezon 50 maçta forma giymişti. İngiltere'de kendisini yalnız hissettiğini söyleyen 27 yaşındaki oyuncu, ailesine daha yakın olmak istediğini belirterek geçen yaz ayrılık talebinde bulunmuştu.