İran Galler'i uzatma dakikalarında yıktı

Video yükleniyor...

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın B Grubu ikinci maçımda İran, Galler'i uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

Ahmed Bin Ali Stadı'nda oynanan maçta üstün olan taraf İran'dı. Bir topu direkten dönen İran'ın 16. dakikada Gholizadeh ile bulduğu gol, VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. İlk yarısı golsüz beraberlikle biten karşılaşmanın 86. dakikasında Galler kalecisi Wayne Hennessey, karşılaşmanın Mehdi Taremi'ye yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu kart 2022 Katar Dünya Kupası'ndaki ilk kırmızı kart olarak kayıtlara geçti.

İran, Galler'in bir kişi eksik kalmasının avantajını iyi kullanarak oyunun son bölümünde oyunun üstünlüğünü iyice aldı ve 90+9'da Rouzbeh Cheshmi'nin ceza sahası dışından attığı müthiş golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Bu golden iki dakika sonra 90+11'de Mehdi Taremi'nin asistinde topu ağlara gönderen Ramin Rezaeian, maçın skorunu 2-0 İran lehine belirleyen golü attı. 

Tarihinde Dünya Kupası'na ikinci kez katılan Galler, gruptaki ikinci maçından yenilgiyle ayrılırken, İngiltere'ye 6-2 mağlup olarak turnuvaya kötü bir yapan İran ise ilk galibiyetini aldı. 

İran'da Spor Toto Süper Lig takımlarından Yukatel Kayserispor forması giyen Majid Hosseini maça ilk 11'de başlarken, bir diğer oyuncu Ali Karimi ise, 83. dakikada Saeid Ezatolahi'nin yerine oyuna girdi.