Galler 64 yıl sonra Dünya Kupası'na nasıl geldi?

Video yükleniyor...

Uzun yıllarda büyük turnuvalara katılmayı başaramayan, Galler son dönemde ise çıkışta. 2016'da Avrupa Şampiyonası oynayan ve yarı finale çıkan Galler, EURO 2020'nin ardından Dünya Kupası bileti de almayı başardı. 64 yıl sonra Dünya Kupası'nda yer alacak Galler için elemeler zorlu geçti.

Avrupa Elemelerinde E Grubu'nda yer alan Galler, güçlü Belçika ve Çekya ile mücadele etti. Belçika deplasmanında yenilgi ile başlayan Galler için kritik maç Çekya mücadelesiydi. Cardiff'te oynanan maçı 81. dakikada Daniel James'in golüyle kazanan Galler, ilk iki için avantaj yakaladı. Gareth Bale'in hat-trick yaptığı maçta Belarus'u geçen Robert Page'in öğrencileri Estonya maçını golsüz bitirince Çekya deplasmanının zorluk derecesi bir kat daha arttı.

Çekya karşısında bir ara 2-1 geriye düşen Galler'in yardımına yine Daniel James yetişti. Alınan 2-2'lik beraberlikle iddiasını sürdüren Galler, Estonya ve Belarus karşısında hata yapmadı. Son maçlar öncesi 3 puanlık avantajı bulunan Galler için ikinci sırayı korumak katar bileti için önemliydi. Belçika karşısında 1-1 berabere kalan Galler, 15 puanla 2. sırada yer aldı ve play-off oynayama hak kazandı.

Galler, play-off aşamasında önce Avusturya'yı yıldızı Bale'in iki golüyle geçti. Artık Katar bileti için tek rakip kalmıştı. Galler'in rakibi ise Ukrayna olmuştu. Ev sahibi olma avantajına sahip Galler, rakibinin kendi kalesine attığı golle öne geçti ve skoru koruyup Dünya Kupası'na katılmayı hak kazandı. 1958'den sonra ilk kez final bileti alan Galler'de Bale, Ramsey, James ve Moore öne çıkan oyuncular oldu.