Galatasaray'ın yeni yıldızı Bakambu kimdir?

Galatasaray'ın yeni yıldızı Bakambu kimdir?
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Cedric Bakambu'yu kadrosuna kattı. Bu gelişmenin ardından futbolseverler Cedric Bakambu kaç yaşında, nereli, kaç yaşında? Cedric Bakambu hangi mevkide oynuyor gibi soruları sormaya başladı. İşte cevabı...

Cedric Bakambu kimdir, nereli, kaç yaşında?

Cedric Bakambu, 11 Nisan 1991 tarihinde Fransa'nın Ivry-sur-Seine kentinde dünyaya geldi. Yıldız futbolcu, Fransa alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra milli takım tercihini anavatanı olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti A Takımı'ndan yana kullandı. 

Futbola Sochaux altyapısında başlayan Bakambu, 21 yaşına geldiğinde 1.8 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında Bursaspor'a transfer oldu. 

Bursaspor'da geçirdiği bir sezonda çıktığı 40 maçta 21 gol ve 7 asistlik performans gösteren Bakambu, Avrupa kulüplerinin dikkatini üzerine çekti. 

Bursaspor'dan 7,5 milyon Euro karşılığında İspanya La Liga ekiplerinden Villarreal'e transfer olan Bakambu, İspanyol ekibiyle 105 karşılaşmaya çıktı ve 47 gol, 5 asistlik performansla adından söz ettirdi. 

2017/18 sezonunun devre arasında 40 milyon Euro karşılığında dönemin trend transfer durağı Çin'e transfer olan Bakambu, Beijing Guoan ile sözleşme imzaladı. 32 yaşındaki golcünün bir sonraki durağı ise Marsilya oldu. 

Marsilya'nın ardından 2022/23 sezonunun başında Olympiakos'a geçen Bakambu, sezon sonunda ise Birleşik Arap Emirlikleri Ligi ekiplerinden Al-Nasr'a transfer olsa da, takımla bir maça bile çıkmadan Galatasaray'a transfer oldu. Bakambu, geçen sezon Yunanistan'da 18 golle ligin gol kralı oldu.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti forması ile de 42 maça çıkan Bakambu, 15 kez gol sevinci yaşadı. 

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN