Galatasaray rekorlara doymuyor!

Galatasaray rekorlara doymuyor!
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda Yukatel Adana Demirspor'u 3-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

GALATASARAY – YUKATEL ADANA DEMİRSPOR MAÇININ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Sarı-kırmızılı ekip, bu galibiyetle geçtiğimiz sezon kırdığı galibiyet rekorunu geride bırakmayı başardı. Okan Buruk'un öğrencileri, Trendyol Süper Lig'deki son 15 maçını kazanarak, lig tarihinin en uzun galibiyet serisini yakaladı. Galatasaray, Ekim 2022-Mart 2023 arasında da üst üste 14 karşılaşmayı kazanmıştı. 

Galatasaray, bu sezon Trendyol Süper Lig'de oynadığı 34 maçta 30 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. 93 puana ulaşan sarı-kırmızılılar, 3 puanlı döneme geçilen 1987-1988 sezonundan bu yana bir sezondaki en yüksek sayısına ulaştı.

Rekoru tekrarladı

Bu sezon Trendyol Süper Lig deplasmanlarında çıktığı 17 maçta 42 puan toplayan Galatasaray, 2.47'lik puan ortalamasıyla lig tarihinde dış sahada yakaladığı en yüksek puan ortalamasını tekrarlamış oldu. Sarı-kırmızılılar, 1996-1997 sezonunda deplasmanda oynadığı 17 maçta 2.47'lik bir puan ortalaması tutturmuştu. 

Öte yandan Yukatel Adana Demirspor maçında Kerem Demirbay'la direğe takılan Galatasaray, bir başka rekora daha imza attı. Bu sezon direkten dönen şut sayısı 28'e yükselen sarı-kırmızılı ekip, bu alanda Trabzonspor'un 2018-2019 sezonundaki rekorunu yakaladı. 

Sneijder'den bu yana bir ilk 

Galatasaray'ı son dönemde şampiyonluk yarışında sırtlayan futbolcular da dikkat çeken istatistiklere imza atıyor. Yukatel Adana Demirspor ağlarını havalandıran Hakim Ziyech, bu sezon ligdeki 4. golünü kaydetti. Faslı futbolcu, Wesley Sneijder'den bu yana Trendyol Süper Lig'de üst üste dört golünü ceza sahası dışından atan ilk Galatasaray oyuncusu oldu.

Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Kerem Demirbay, Yukatel Adana Demirspor'a attığı golle bu sezon Trendyol Süper Lig'deki gol sayısını 6'ya yükseltti. 2016-2017 sezonunda Hoffenheim formasıyla Bundesliga'da 6 kez fileleri havalandıran 30 yaşındaki futbolcu, en üst seviyede kariyerinin tek sezondaki en yüksek sayısını tekrarladı. 

Sarı-kırmızılıların emektar file bekçisi Fernando Muslera, bu sezon ligde oynadığı 33 karşılaşmada kalesini 17 kez gole kapattı. Uruguaylı kaleci, yüzde 52 ile Galatasaray formasıyla en yüksek gole kapama oranı yakaladığı sezonu geçiriyor. 37 yaşındaki eldiven ayrıca yüzde 81 ile bu sezon Trendyol Süper Lig'de en yüksek kurtarış yüzdesine sahip kaleci konumunda.


TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN