ÖZET | Galatasaray 2-1 Arabam.com Konyaspor

Video yükleniyor...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında konuk ettiği Arabam.com Konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Sarı-kırmızılılara üç puanı getiren golleri 1. dakikada Sergio Oliveira ile 82. dakikada Calvo (kendi kalesine) kaydetti. Öte yandan Galatasaray'ın yeni transferi Mauro Icardi maça yedek kulübesinde başlarken, 63. dakika Bafetimbi Gomis'in yerine oyuna girdi.

Konuk ekibin tek golü 15. dakikada Endri Çekiçi'den geldi. Arabam.com Konyaspor'da kaleci Ibrahim Sehic 89. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 16'ya yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Arabam.com Konyaspor ise 14 puanda kaldı.

Maçtan önemli anlar

Galatasaray 1. dakikada 1-0 öne geçti. Sağ kanattan rakip ceza sahasına bindiren Boey'in pasında topla buluşan Sergio Oliveira topu ağlarla buluşturdu. 58. saniyede gelen gol ayrıca Spor Toto Süper Lig 2022/23 sezonunun en erken atılan golü oldu. İzlemek için tıklayın!

Arabam.com Konyaspor 6. dakikada tehlikeli geldi. Bytyqi'nin ortaladığı topa ön direğe hareketlenen Endri Çekici, bekletmeden vurdu ancak kaleci Muslera sağına gelen topu tek eliyle önledi. Pozisyonun devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. İzlemek için tıklayın!

Arabam.com Konyaspor 15. dakikada beraberliği yakaladı. Endri Çekici'nin yaklaşık 25 metreden sert şutunda kaleci Muslera soluna gelen meşin yuvarlağa müdahale etse de gol olmasını önleyemedi. İzlemek için tıklayın!

23. dakikada orta sahada Emin Bayram'dan topu kapan Muhammet Demir, uzun süre ilerlediği meşin yuvarlakla ceza sahasına girdi. Emin'in baskısıyla hem dengesini hem de açısını kaybeden tecrübeli futbolcu pasını geriden gelen Hadziahmetovic'e çıkardı. Penaltı noktası yanındaki bu oyuncunun uygun durumdaki şutunda Nelsson'un müdahale ettiği meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. İzlemek için tıklayın!

Arabam.com Konyaspor 27. dakikada etkili geldi. Oliveira'dan çıkarken topu kapan Endri Çekici, ilk golü attığı bölgeye yakın mesafeden çok sert bir şut çıkardı. Savunmayı ve kaleci Muslera'yı geçen top direğe çarparak oyun alanına geldi. İzlemek için tıklayın!

44. dakikada Ahmet Oğuz'un sağdan ortasında ceza sahasındaki Soner Dikmen'in volesinde kaleci Muslera soluna gelen meşin yuvarlağı güçlükle önledi. Altıpasa düşen topa yeniden hareketlenen Soner bir kez daha şansını denedi ancak top farklı şekilde auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

Patrick van Aanholt'un 66. dakikada ceza sahası içinde yaptığı vuruş kaleci Sehic'de kaldı. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 71. dakikada 2. gole çok yaklaştı. Sergio Oliveira ceza sahası dışından şansını denedi ancak kaleci Sehic topu kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 82. dakikada 2-1 öne geçti. Soldan Leo Dubois'nın ceza sahasına gönderdiği topa ön direkte Calvo dokundu, top kendi ağlarıyla buluştu. İzlemek için tıklayın!