FNATIC seri bırakmadan Valorant Masters'a gidiyor

FNATIC seri bırakmadan Valorant Masters'a gidiyor
VCT 2. Aşama Challengers EMEA gitgide kızışıyor, Masters Kopenhag'da yer alabilme şansı sadece bir adım ötede ve VALORANT'ın en iyi takımları yaklaşan global turnuvaya katılabilmek için kıyasıya çekişiyor.

Grup aşamasını domine eden Fnatic ilk playoff maçını da kazanarak namağlup bir şekilde Masters 2. Aşama'da yer almaya hak kazandı.
 
Grup aşamalarında tek bir maç bile bırakmadan playoff'lara çıkan tek takım olan Fnatic şovunu yapmayı sürdürüyor. Ezeli rekabetlerle ve yaşanan hüzünlerle akıllara kazanan eşleşmede FunPlus Phoenix'le karşı karşıya geldi, FPX her ne kadar İngiliz ekibine zor anlar yaşattıysa da nihayetinde zafere ulaşan Fnatic oldu.
 
Fnatic, Icebox'ta tarzını konuştururken FPX'in Japon Düellocu Yoru seçimi pek de planladığı etkiyi yaratamadı. Ardından FPX uzatmalarda Ascent'i alarak ilahların da kurşun geçirmez olmadığını ispatladı. Fnatic bütün gözlerin çevrildiği Fracture'dan 13-9'luk galibiyetle ayrıldı ve Masters 2. Aşama'da yer almaya hak kazandı.

GUILD ilk kez global şampiyonada yer alma hakkı kazandı

GUILD her zaman EMEA'nın güçlü takımlarından biri olarak değerlendirilse de ekibin uluslararası arenaya ilk adım atışı Masters 2. Aşama ile oluyor ve bunu eski Masters kazananını yenerek başardı.
 
M3C'i Breeze ve Fracture'da 2 - 0 silip süpürdü, özellikle de Breeze'de çok rahat bir galibiyet aldı, M3C'in en iyi oynadığı haritalardan biri olduğu düşünülen bu haritada sadece altı raunt bıraktı.

Acend & Team Liquid'den erken veda

Herkes Fnatic'in çılgın performansını konuşurken son şampiyon Acend'in Masters hayalleri ne yazık ki erkenden suya düştü. Üst grupta M3C'i geçmeyi başaramayarak alt gruba indi. Burada FPX kötü bir başlangıç yaptıysa da geri dönüş yapmayı başardı, Breeze'de Acend'in Neon'u zor anlar yaşarken ekip Yoru'yu bir kez daha devreye soktu.

Acend nasıl M3C'in gücüne direnemediyse, Liquid de direnemedi. FPX'e yenildikten sonra alt gruba inen ekip de aynı şekilde etkileyici bir geri dönüşün kurbanı oldu. Maç çekişmeli geçmiş gibi görünse de M3C, GUILD'e 2 - 0 kaybetmesine rağmen nelere kadir olduğunu göstermiş oldu. 

M3C ve FPX gelecek haftaki alt grup yarı finalinde yüzleşecek ve kazanan, Fnatic vs GUILD maçının kaybedenine meydan okuyacak