Medipol Başakşehir liderliği İstanbul'a bıraktı

Medipol Başakşehir liderliği İstanbul'a bıraktı
UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 5. haftasında Medipol Başakşehir'in İtalya temsilcisi Fiorentina'ya konuk olduğu maçı 2-1 kaybetti.

Karşılaşmanın ilk çeyreği dengeli başlarken, defanstan kısa paslarla oyun kurmaya çalışan Başakşehir'de kaleci Muhammed Şengezer'in derinlemesine uzun degajına hareketlenerek defansın gerisinde topla buluşan Aleksic, kalecinin de öne çıktığı pozisyonda bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 15. dakikada 1-0 oldu.

Gol sonrası Fiorentina ataklarını arttırırken bu sefer de sağ kanattan atağa çıkan İtalyan ekibinde Kouame, ceza sahasının sağ çizgisinden topu yerden altıpasa ortaladı. Topa kayarak ayak koyan Jovic, Fiorentina'ya beraberliği getiren golü attı.

Karşılaşmada goller sonrasında ev sahibi Fiorentina net fırsatlar yakalarken kaleci Muhammed Şengezeri geçemedi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Ayrıca 45. dakikada akatlık geçiren Medipol Başakşehir kaptanı Mahmut Tekdemir, oyuna devam edemedi ve yerini Berkay Özcan'a bıraktı.

İkinci yarıda da ilk dakikalar eşitlikle geçerken, 61. dakikada yeniden sahneye çıkan Sırp golcü Luka Jovic takımını öne geçiren golü attı. Gol sonrası iki takımdan da başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 2-1 Fiorentina'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Medipol Başakşehir grup maçlarında kalesinde ilk kez gol gördü

Turuncu-lacivertlilerin bu maçta Jovic'ten yediği goller, A Grubu'nda şu ana kadar kalesinde gördüğü ilk goller oldu.

Bu sonuçla Medipol Başakşehir, A Grubu'nda ilk kez bir maçtan yenik ayrıldı.

Turuncu-lacivertli ekip, bu yenilgiye rağmen grupta 10 puanla liderliğini korudu. Fiorentina ise bu galibiyetle puanını 10'a çıkarttı ve grupta liderlik yarışını son hafta maçlarına taşıdı.