Finalin adı: Anadolu Efes - Barcelona

Finalin adı: Anadolu Efes - Barcelona
Nefesleri kesen maçta Olimpia Milano'yu son saniye basketiyle 84-82 mağlup eden Barcelona, THY EuroLeague finalinde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

Turkish Airlines EuroLeague Final-Four mücadelesinde Barcelona ile Olimpia Milano karşı karşıya geldi. İspanyol devi, Lanxess Arena'da oynanan mücadeleyi Cory Higgins'in son saniye basketiyle 84-82 kazandı.

Temsilcimiz Anadolu Efes, normal sezonda her iki maçta da mağlup ettiği Barcelona ile şampiyonluk maçına çıkacak.

30 Mayıs Pazar günü saat 21:30'da başlayacak olan final maçı, beIN SPORTS HD3 ekranlarından sporseverlerle buluşacak.

Üçüncülük maçında ise Anadolu Efes'in mağlup ettiği CSKA Moskova ile Olimpia Milano yarışacak.

Türk takımları üst üste 5. kez finalde

Türk temsilcileri, THY EuroLeague'de üst üste 5. kez finale yükseldi.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda 2016, 2017 ve 2018'de Fenerbahçe adını finale yazdırdı. 2017'de kupanın sahibi olan sarı-lacivertli takım, 2016 ve 2018'de ise ikincilikle yetindi.

Anadolu Efes ise tarihinde ilk kez final oynadığı 2019'da ikinci olmuştu.

"Biz bu kupayı kazanacağız"

Final-Four ilk maçında CSKA Moskova'yı 89-86 mağlup ederek finale yükselen Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, "Bize inanmaya devam edin, biz bu kupayı kazanacağız." dedi.

Ataman, "Sporu seven, gerçekten bir Türk takımının hak ettiği bu şampiyonluğa ulaşmasını isteyen herkesin bize inandığını düşünüyorum. Benim ilk Türk antrenör olup olmamam önemli değil. Bu kupayı inşallah Türkiye'ye getirmek için pazar akşamı çok çaba sarf edeceğiz pazar akşamı. Rakibimiz Barcelona yada Milan olacak, ikisi de çok güçlü takımlar. Bunun için elimizden geleni yapacağız. 2019'da kaybetmiştik son dakikada, bu sefer kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bize inanmaya devam edin, biz bu kupayı kazanacağız." ifadelerini kullandı.