Türkiye A Milli Kadın
Voleybol takımı, Milletler Ligi öncesinde medya gününde basın mensuplarıyla buluştu.
Filenin Sultanları'nda Karmen Aksoy, Berka Buse Özden ve Deniz Uyanık beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.
KARMEN AKSOY: "HEPİMİZ BİRBİRİMİZE DESTEK OLUYORUZ"
Karmen Aksoy "Dediğiniz gibi genç ve dinamik bir kadroyuz. Birbirimizi tanıdığımız için uyum sağlamak bizim adımıza zor olmadı. Benim şahsen ilk VNL’im, bu yüzden heyecanlıyım ama iyi geçeceğini düşünüyorum. Çok uyumlu, enerjik ve birbirini destekleyen bir takımız.
Aramızda Aylin ve Ezel gibi daha genç oyuncular da var. Hepimiz birbirimize destek oluyoruz. Sonraki ayaklarda ablalarımız da aramıza katılacak. Onların desteğiyle sürecin daha da güzel geçeceğine inanıyorum.
Şu an rekabetten çok destek ön planda. Yaşlarımız birbirine yakın olduğu için çok çabuk uyumlandık. Ablalarımız geldiğinde ise onlardan bir şeyler öğrenmek için daha fazla motive oluyoruz. Önümüzde uzun bir yaz var; Avrupa Şampiyonası ve sonrasında Akdeniz Oyunları var. Bazılarımız orada da devam edecek. Bu yüzden bütün yaz burada olacağız gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.
BERKA BUSE ÖZDEN: "HEYECANLA BEKLİYORUZ"
Berka Buse Özden ise "Öncelikle çok mutluyum. Güzel bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Antrenmanlarımıza başladık. Genç, enerjik ve mutlu bir takımız. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Umarım bu yaz bizim için güzel geçer ve önemli başarılara imza atarız.
Enerji olarak yüksek bir takımız ancak tecrübeli oyuncular da takımın olmazsa olmazları. Onlar aramıza katıldığında bize çok yardımcı olacaklarını ve önemli bir sorumluluk üstleneceklerini düşünüyorum. Bu yüzden onları heyecanla bekliyoruz." dedi.
DENİZ UYANIK: "GURUR VERİCİ"
Deniz Uyanık ise "VNL’de oynamak ve milli takımda olmak benim için çok gurur verici. Milli formayı giymek herkes için çok özel bir duygu. Benden sonraki genç jenerasyonun voleybola büyük bir tutku ve açlıkla gelmesi de çok umut verici.
Avrupa Şampiyonası’na da umarım bu ekipten oyuncular gider ve bizim için çok güzel bir süreç olur. Her şeyin gönlümüzce olmasını istiyorum.
Bizden önceki nesillerin elde ettiği başarılar beklentiyi her zaman daha yukarı taşıyor. Bu da zaman zaman işimizi zorlaştırıyor. Ancak ben, bundan sonra gelecek jenerasyonun da aynı şekilde başarılı olabileceğine çok inanıyorum. Çünkü hem antrenmanda hem de saha dışında herkesin gözlerinde bu isteği görebiliyorsunuz." açıklamalarında bulundu.