Trabzonspor geri dönüşe çok yaklaştı!

Video yükleniyor...

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında deplasmanda Ferensvaros'a 3-2 mağlup oldu.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ev sahibi ekip, 5. dakikada Tokmac Nguen ile gol perdesini açtı ve 1-0 öne geçti.

Öne geçtikten kısa bir süre sonra 16. dakikada Trabzonsporlu Larsen'e yaptığı faul nedeniyle Eldar Civic VAR kontrolü sonrası oyundan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı. 

Eksik Ferensvaros, kontra ataklarla gol ararken 29. dakikada hızlı çıktığı atakta ve Adama Malouda Traore ile skoru 2-0 yaptı. Temsilcimiz ise 39. dakikada yeni transferi Maximiliano Gomez ile golü buldu. İlk yarının bitimine dakikalar kala Vitor Hugo'nun ceza sahasında el ile müdahalesi sonrası penaltı kazanan ev sahibi ekip, Tokmak Nguen ile skoru 3-1 yaptı ve ilk yarının skorunu belirledi.

İkinci yarıya değişiklerle başlayan Trabzonspor, oyuna sonradan giren yeni golcüsü Umut Bozok ile 71. dakikada skoru 3-2 yaptı ve karşılaşma bu sonuçla sona erdi.

Trabzonspor Avrupa Ligi macerasına mağlubiyetle başlarken, grubun diğer maçında Monaco deplasmanda Kızılyıldız'ı 1-0 mağlup etti.

Ferencvaros: 3 - Trabzonspor: 2

Stat: Groupama Arena

Hakemler: Fabio Maresca, Giovanni Baccini, Davide Imperiale (İtalya)

Ferencvaros: Dibusz, Wingo, Knoester, Mmaee, Civic, Vecsei (Dk. 76 Laidouni), Besic (Dk. 90 Kovacevic), Nguen (Dk. 76 Gojak), Zachariassen, Traore, Boli (Dk. 20 Botka)

Trabzonspor: Muhammet Taha Tepe, Larsen, Bartra, Hugo (Dk. 46 Eren Elmalı), Denswil (Dk. 72 Djaniny), Gbamin (Dk. 46 Hamsik), Bakasetas, Bardhi (Dk. 46 Yusuf Yazıcı), Abdülkadir Ömür (Dk. 60 Umut Bozok), Trezeguet, Gomez

Goller: Dk. 5 ve 44 (penaltıdan) Nguen, Dk. 29 Traore (Ferencvaros) Dk. 39 Gomez, Dk. 71 Umut Bozok, (Trabzonspor)

Kırmızı kart: Dk. 16 Civic (Ferencvaros)

Sarı kartlar: Dk. 41 Besic, Dk. 80 Wingo, Dk. 86 Dibusz, Dk. 90+2 Laidouni (Ferencvaros) Dk. 42 Bardhi (Trabzonspor)