Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Kostas Antetokounmpo kimdir?

Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Kostas Antetokounmpo kimdir?
NBA'de sezon devam ederken Chicago Bulls ile antrenman kampı sözleşmesi imzalayan Kostas Antetokounmpo serbest kaldı.

Peki Kostas Antetokounmpo kimdir ve Giannis Antetokounmpo ile bağı ne? 

Fenerbahçe Beko'nun da ilgilendiği söylenen Kostas Antetokounmpo, 20 Kasım 1997 yılında Yunanistan'ın Atina kentinde dünyaya geldi. 

25 yaşındaki Antetokoumpo uzun forvet ve pivot pozisyonlarında oynarken, NBA kariyerine Dayton Koleji'nde forma giydikten sonra Philedelphia'nın 2018 yılındaki draftta seçmesiyle başladı. 

Yine bir NBA ekibi Dallas Mavericks ile takaslanan Antetokounmpo NBA'deki ilk maçına 20 Mart 2019 günü çıktı ve daha sonrasında NBA G-League takımı Texas Legends'de 2018-19 sezonunu tamamladı. 

Lakers ile NBA şampiyonluğuna ulaşmıştı

Daha sonra Dallas ile sözleşmesi sona eren Antetokoumpo Los Angeles Lakes ile sözleşme imzalarken sadece 5 karşılaşmada forma şansı bulabilen 91 kilo ağırlığındaki basketbolcu, Los Angeles ekibi ile 2019-20 sezonunda NBA şampiyonluğuna ulaştı.

Milwaukee Bucks'ta forma giyen ve NBA'da iki kez üst üste MVP ödülü kazanan Giannis Antetekounmpo'nun kardeşi olan Kostas Antetekounmpo kariyerinin ilerleyen aşamasında Lakers'dan ayrılarak, 2021-22 sezonunda EuroLeague ekibi ASVEL Basketbol ile anlaştı. 26 maçta 13 dakika ortalama ile oynayan Antetokoumpo geçen sezon ASVEL ile EuroLeague'de 5.8 sayı, 2.6 ribaund istatistiklerini yakalarken, Fransa Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Abisi Giannis Antetokounmpo'dan bir sezon önce NBA'de Lakers ile şampiyonluğa ulaşan Kostas Antetekounmpo aynı zamanda NBA şampiyonluğu kazanan ilk Yunan oyuncu oldu.