"Fenerbahçe benim için her zaman önemli"

"Fenerbahçe benim için her zaman önemli"
Beş yıllık Fenerbahçe kariyerini sonlandırma kararı alan ve rotasını ülkesi İtalya'ya çevirerek Olimpia Milano ile anlaşan Luigi Datome, Turkish Airlines EuroLeague medya ekibine açıklamalarda bulundu.

İstanbul'dan duygusal bir şekilde ayrıldığını söyleyen İtalyan forvet, "Bu kadar duygusallığın ardından basketbola konsantre olmak benim için çok zor ancak yeni bir karar aldım ve kararımın arkasındayım. Fenerbahçe ile birçok başarı yakaladık ve mutlu anlar yaşadık. İstanbul ve Fenerbahçe, sadece kariyerimin değil hayatımın da önemli parçaları. Sezonun 14. haftasında İstanbul'da oynanacak Fenerbahçe Beko - Olimpia Milano karşılaşması benim için çok özel olacak. Fikstür açıklanır açıklanmaz ilk bu maçın ne zaman oynanacağına baktım"

Transferiyle ilgili de konuşan Datome, "Milano şu anda yeni bir yapılanma sürecinde ve benim burayı tercih etmemim en önemli sebebi bu. İtalya'da olmak ve kendi dilimi konuşmak benim için önemli bir şey. Aynı zamanda ailemle de daha rahat görüşebileceğim. Bu konular benim için önemli" ifadelerini kullandı.