Fenerbahçe Beko iki isimle sözleşme yeniledi

Fenerbahçe Beko iki isimle sözleşme yeniledi
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, oyuncuları Dyshawn Pierre ve Metecan Birsen ile yeni sözleşme imzalandığını duyurdu. 

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada Pierre ile 2+1 yıllık yeni sözleşmenin imzalandığı ifade edilirken, Metecan Birsen'in de 2+1 yıllık sözleşmeye imzayı attığı belirtildi. 

Forvet pozisyonunda forma giyen Dyshawn Pierre, Fenerbahçe Beko formasıyla 93 EuroLeague maçında boy gösterdi. Kanadalı sporcumuz, bu mücadelelerde 8.3 sayı (%55.7 iki sayı, %40.8 üç sayı, %80.7 serbest atış), 3.8 ribaund, 1.9 asist, 11 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu. Dyshawn, Fenerbahçe Beko formasıyla üç sezonda 68 lig maçına çıkarken, bu müsabakalarda ise 8.99 sayı (%62.55 iki sayı, %37.97 üç sayı, %74.83 serbest atış), 4.53 ribaund, 2.62 asist, 12.34 verimlilik puanı istatistikleri yakaladı.

Forvet pozisyonunda forma giyen Metecan Birsen, basketbol yaşantısına Fenerbahçe altyapısında başladı ve 2011-12 sezonunda A takıma yükseldi. 2014 yazında takımdan ayrılarak kariyerini farklı ekiplerden sürdüren Metecan Birsen, son olarak 2021 yazında Fenerbahçe Beko'ya geri dönmüştü.