Erden Timur'dan flaş açıklamalar! Alexis Sanchez, Nelsson...

Video yükleniyor...

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Danimarkalı stoper Victor Nelsson'un ayrılmak istediğini kendisine ilettiğini söyledi.

Timur, sarı-kırmızılı takımın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Adı İspanya'nın Sevilla takımıyla anılan Nelsson'a teklif olduğunu aktaran Erden Timur, "Nelsson'un kalmasını istiyoruz. Gitmesi durumunda planımız hazır. Stoper bölgesine başka araştırmalar da yapıyorduk. Nelsson dün benimle görüştü. Bu noktada hayalleri olduğunu, gitmek istediğini söyledi. 'Kendi pozisyonumda çok önemli noktaya gelmek istiyorum.' dedi. Ben ilk toplantıda, 'Misyonum, vazifem size hayallerinize ulaştırmak.' demiştim. O toplantıda, 'Hepimizin vazifesi birbirimizi hayallerine ulaştırmak.' da demiştim. Bizim de hayallerimiz var. Dün Nelsson'a onu söyledim. 'Hayallerimize o kadar inanmışız, inandırmışız ki şimdi müthiş bir kadro oluşturuyoruz. Sen de burada çok önemli bir parçasın.' dedim. Bu süreç daha devam edecek. Biz kalmasını istiyoruz. B planı da hazır." diye konuştu.

"Alexis Sanchez oyunculardan bir tanesi"

Erden Timur, İtalya'nın Inter takımıyla sözleşmesini fesheden Şilili futbolcu Alexis Sanchez ve benzer kalitede oyuncularla görüştüklerini söyledi.

Transferde sürekli alternatifli bir listeyle görüşme halinde olduklarını aktaran Timur, "Alexis Sanchez oyunculardan bir tanesi. Birçok oyuncu ile görüşüyoruz. Bir pozisyon için aynı anda 4-5, bazen 6-7 oyuncuyla pazarlık halindeyiz. Bu oyuncular da hep benzer seviyede. Böyle pazarlık ederseniz eliniz kuvvetli oluyor ve öyle doğru rakamlara gidebiliyorsunuz. Bu sayı düştüğü anda kendinizi mahkum hissedebiliyorsunuz. Sanchez de görüştüğümüz, çok değerli ve büyük bir oyuncu ama başka oyuncular da var. Hepsiyle süreç devam ediyor." diye konuştu.

"Mertens, 6 gün bizi bekledi"

Lucas Torreira ve Dries Mertens'in getirildiği gün eski futbolcuları Arda Turan ile Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya'nın da İtalya'da olduğunun hatırlatılarak, "Bu isimlerin transferleri ikna etmede etkisi oldu mu?" şeklindeki soru üzerine Timur, şunları kaydetti:

"Arda çok büyük bir Galatasaraylı. Her zaman destek olmaya çalışıyor. Transfer sürecinde 4-5 defa telefonla konuştuk. Esasında orada Arda'nın da tanıdığı başka bir futbolcu ile yemek yiyecektik. Onun için geldi. Torreira ve Mertens transferinde futbolcuların iknası ile ilgili değildi. Gitmeden sporcuların iknası tamamlanmıştı. Mertens, 6 gün bizi bekledi. Juventus'tan 5 milyon avroluk net teklif vardı. Bizi tercih etmesi için birçok neden vardı ama Juventus'u tercih etmemesinde payeyi bize çıkarmamak lazım. Napoli-Juventus karşıtlığı var. Napoli'de yıllarını geçirmiş, Maradona'dan bile fazla gol atmış, Napoli tarihinin en fazla skor üreten oyuncusu olan bir insan, kariyerini Juventus'ta sonlandırmak istemiyor. Mertens'e onun dışında birçok teklif vardı. Torreira'ya da çok büyük kulüpler teklif vermişti. Bu transferler için 20-25 gün uğraşıyoruz. Maaş konusunda bir sınırı geçmiyoruz. Şu an Mertens ve Torreira transferleriyle gidecekleri hesaba katmadan aşağı yukarı geçen senenin oyuncu bütçesiyle aynı seviyedeyiz. Oyunculara birçok ikna yoluyla gidiyoruz. Bunu yapmazsanız ancak parayla ikna edebilirsiniz. O yüzden uzun sürüyor. Torreira için Arsenal ilk 18 milyon avro ile başladı. En aşağı 15'e düşmüştü. 15 gün hiç düşmedi. Bazen sabır gerekiyor. Bizde de tam tersi sabır yok. Sonunda işlerin başka bir noktaya geleceğini söylüyordum. Biz gitmeden Mertens ikna olmuştu ve sürecin bizden tarafa olan kısmını bekliyordu. Lucas da gitmeden 2 gün önce geleceğini söyledi. Bir gün önce de Okan hocama, 'Ben geliyorum.' diye mesaj attı. Menajerle ilgili basit bir şey söz konusuydu. Arda'nın gelme sebebi başka bir oyuncuyla ilgiliydi. Arda'nın ve Murat Özkaya'nın orada olmasının konuyla ilgisi yok."

Erden Timur, transfer görüşmelerini sadece kendisinin yürüttüğünü belirterek, "Hepsiyle ben yürütüyorum. En ufak stratejik hata yapmamak çok önemli. Ancak bu başkalarının hata yapacağı anlamına gelmesin. Nakış gibi işlemek gereken süreçler olduğu için başka biri girdiğinde sorun olabiliyor. Karşımızdaki insanlar bizden çok daha zeki. En ufak kelimeden mana çıkarabiliyorlar. Seçimden sonra hayatım çok değişti ama mutluyum. 80 gündür gece saat 04.00'ten önce uyuyup, sabah saat 11.00'den sonra uyandığım gün yok." ifadelerini kullandı.

Futbolcuları ikna edebilmek için birçok kişiden destek aldıklarını vurgulayan Timur, "Bir insanı ikna edecek şey verdiğiniz bilgi ve data. Ancak en değerli şey samimiyet. Biz bir hayal kurduk. Onları ikna ederken kullandığım şey o. Biz, 'Yeniden şampiyon olacağız.' diyoruz. Yeniden Avrupa şampiyonu olacağız. Amacımız bu. Galatasaray orta vadede yeniden Avrupa şampiyonu olacak. Bu işin lamı cimi yok, başka yolu da yok. Tek başına yürütmemin sebebi bu samimiyeti ve inancı aktarabilmek. Avrupa'da oynamıyoruz, geçen sezon 13. bitirdik. Bu kadar zor durumda başka bir şeye ikna etmek için çok uğraşıyoruz. Sadece oyuncular değil eşleri, kardeşleri, babaları, eski takım arkadaşları, kendi eski sporcularımızla, Galatasaraylı olduğunu bildiğimiz ünlü sporcularla görüşüyoruz. Arda'nın geldiği oyuncu ile ilgili Hakan Çalhanoğlu da devreye girdi." açıklamasını yaptı.

Yıldız transfer yapmaya devam edeceklerini aktaran Timur, Mertens ve Torreira'nın İstanbul'a getiriliş süreciyle ilgili, "Herkesin içi rahat olsun. Bugüne kadar herkes geçmiş transfer dönemlerini de düşünsün. Bu kadar yıldız oyuncunun aynı anda bir araya gelmişliği yok. Dolayısıyla bu böyle devam edecek. Gizemli olmak gibi bir çabam söz konusu değil. Tek amacım oyuncular ön planda olsun. Bizler görevimizi yapıyoruz. O yüzden orada sahne oyuncuların. Bizim orada işimiz de yok yerimiz de yok. Özel uçak maceralı oldu. 2.5 saat İtalya devleti izin vermedi. Sayın bakanlarımızı aradık. Sayın Süleyman Soylu'ya, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Murat Kurum'a teşekkür ediyorum. Devletimiz işi çözdü yoksa İstanbul'a geri gönderiyorlardı. Uzun bir süreç oldu. Oyuncular harika oyuncular. Hepsi çok uyumlu, değerli oyuncular." ifadelerini kullandı.