"Neden sadece Mesut'u soruyorsunuz?"

"Neden sadece Mesut'u soruyorsunuz?"
UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. hafta mücadelesinde konuk ettiği Belçika ekibi Royal Antwerp ile 2-2 berabere kalan temsilcimiz Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Portekizli teknik adam, "Genele baktığımızda istediğimiz bir sonuç değil. Biz genç bir takımız, gelişmek isteyen bir takımız. Bu tarz genç takımlarda bunlar olabiliyor. Bu turnuvalar tecrübe gerektiriyor. Penaltı kaçırdık, pozisyonları kaçırdık, sonuca baktığımızda istediğimiz sonucu alamadık. Sonuçtan memnun değilim, düzeltmemiz gereken davranışlar var. Bu takım 3 yıldır Avrupa'da yok, tecrübe eksikliği yaşıyoruz. Hatalar da yapıyoruz, iyi oynadığımız maçlar da var. Yeni bir takım inşa ettiğinizde hatalar normal olabiliyor, tecrübe eksikliği yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Pereira, Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil'i neden oyundan çıkardığıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya ise, "Mesut bugün gayet iyi futbol sergiledi ama o andan itibaren daha baskılı olmamız gerekiyordu. Mesut topla iyi ama biz topu pek tutamadık, baskıyı arttıracak oyuncular istiyorduk. Mesut çıkmasaydı ne olurdu? Bilemem, futbol bu. Mesut dışında Berisha'yı da, başka oyuncuları da çıkardık. 4 oyuncu çıkardım aynı anda, neden diğerlerini sormadınız? Amacımız oyuna taze kan sokmaktı." cevabını verdi.