Dusan Alimpijevic: "Kulübümüz için tarihiydi"

Video yükleniyor...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Emlakjet'in Başantrenörü Dusan Alimpijevic, beIN SPORTS'un konuğu oldu.

Koç Alimpijevic, EuroCup'ta yarı final oynayarak tarihi bir başarıya imza atan Beşiktaş'ın yaklaşan play-off'lardaki planlarını anlattı. 

Dusan Alimpijevic'in Eurocup maçı hakkında açıklamaları şu şekilde:

"Sezon öncesinde kulüp bizden böyle bir şey beklemiyordu. Yarı finale kadar geldiğimizde, elbette bu yüzden biraz gergindim. Üç maçlık bir seri. Biliyorsunuz, Gran Canaria ve Hapoel maçlarından sonra bizim için büyük bir fırsat doğdu. Bu iki maç, bizim ve kulübümüz için birçok farklı şekilde tarihiydi. Öncelikle, Eurocup'ta kulüp tarihinde ilk kez yarı finallere ulaşmak ve ardından zaten tanıdığımız bir ekibe karşı 21 sayı eksiğe geri dönmek. Gran Canaria, Eurocup'ın eski şampiyonu. Hapoel'in bu yıl beklentileri çok büyüktü, hatta neredeyse Euroleague beklentisi içindeydiler. Yani, yarı finale kadar geldiğimizde elbette hedeflerimiz vardı. Kağıt üzerinde Gran Canaria ve Hapoel'den daha kolay olduğunu düşünüyorum. Ve elbette bu yarı final serisinden dolayı üzgün olmak için nedenimiz var. Dediğiniz gibi, üzgünüz çünkü yarı finallerde olayların nasıl işlediğini görmek için bir fırsat bulduk. Burada farklı türde kriterler devredeydi, biliyorsunuz, bunu tartışmak benim için sorun değil. Yani, orada ne olduğu çok açıktı. Çok, çok... Çok sinirlendim çünkü olay açıktı. Herkesin gördüğünü ben de gördüm. Şimdi buradayız ve kesinlikle hepimiz için gelecek için büyük ders olacak.