Dortmund şov yaptı

Dortmund şov yaptı
Dortmund, hızını alamadı.

Alman Ligi'nde bu sezon şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Borussia Dortmund, ligden düşmesi kesinleşen Kaiserslautern'i deplasmanda gole boğdu. Dortmund, Augusto'nun kendi kalesine attığı golle 16'ıncı dakikada  1-0 geri düşmesine karşın Dortmund, Lucas Barrios'un  üç dakika sonra attığı golle skoru eşitledi. Barrios 26'da konuk ekibi 2-1 öne geçirdi. 33'te Mario Götze, aradaki farkı ikiye çıkardı ve ilk yarının skoru belirlendi: Kaiserslautern 1 - Borussia Dortmund 3.

İkinci yarıda ev sahibi ekip golle başlarken Wit'in golü farkı bire indirdi. Tekrar sahne alan Lucas Barrios Kaiserslautern filelerini havalandırdı ve skoru 4-2'ye taşıdı. Maçta son sözü Ivan pericis söyledi. Perisic 76'ıncı dakikadaki golüyle Borussia Dortmund'un 5-2'lik galibiyetini ilan etti.

Almanya Ligi'nde 33. haftada alınan toplu sonuçlar şöyle:

Bayer Leverkusen    1 - 0    Hannover
Bayern Munich        2 - 0    Stuttgart
Freiburg                 4 - 1    Köln
Hamburg                0 - 0    Mainz
Hoffenheim            2 - 3    Nünberg
Kaiserslautern         2 - 5    Borussia Dortmund
Mönchengladbach   0 - 0    Augsburg
Schalke                  4 - 0    Hertha BSC
Wolfsburg              3 - 1    Werder Bremen

Almanya Ligi puan tabelasında bu sezon da şekillendi. Şampiyon Borussia Dortmund'la birlikte ligi ikinci sırada tamamlayan Bayern Münih ve lig üçüncüsü Schalke 04, gelecek yıl Şampiyonlar Ligi gruplarına direk katılacak. Lig dördüncüsü Borussia Mönchengladbach ise Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak.

Lig 5'incisi Stuttgart, UEFA Avrupa Ligi gruplarına direk katılacak. 6'ıncı Bayer Leverkusen ile 7'inci Hannover 96 Avrupa Ligi'nde ön eleme oynayacak.

Bu sezon küme düşmesi kesinleşen tek takım Kaiserslautern oldu. Ligin sondan üçüncü sırasındaki Herhta Berlin ile Köln ise son haftada play-off'a katılabilme mücadelesi verecek.

ligtv.com.tr