Derbi Dortmund'un

Derbi Dortmund'un
Ruhr Derbisi'ni Borussia Dortmund kazandı.

Almanya Ligi'nde Ruhr Derbisi olarak adlandırılan maçta Borussia Dortmund, Schalke 04'ü deplasmanda 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Hafta içinde Bayern Münih'i 1-0 yenerek şıampiyonluk yolunda büyük avantaj elde eden Borussia Dortmund, Schalke 04'ü deplasmanda 2-1 yenerek yoluna devam etti. Dortmund, Schalke 04 karşısında 9'uncu dakikada Jefferson Farfan'ın golüne engel olamayarak 1-0 geri düştü. Konuk ekip 17'inci dakikada Piszczek'in golüyle eşitliği sağladı ve devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda Schalke 04 daha üstün bir oyun sergilemesine karşın golü bulan Borussia Dortmund oldu. 63'üncü dakikada Kehl birazda şansının yardımıyla ağları havalandırarak takımını 2-1 öne geçirdi ve maç bu skorla sona erdi. Borussia Dortmund maçtan galibiyetle ayrılırken puanını da 31 hafta sonunda 62'ye çıkardı.

En yakın takipçisi Bayern Münih ile arasındaki altı puanlık farkı korumayı garantileyen son şampiyon Dortmund, üstüste 25'inci maçından da yenilgi yüzü görmeden ayrılırken şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Almanya Ligi'nde bugün oynanan ve haftanın en ilginç maçlarından birinde Hertha Berlin, Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren Bayer Leverkusen'le deplasmanda 3-3 berabere kaldı.

Tunay'dan iki gol birden
Maçta Bayer Leverkusen, Schürrle ve Kiessling'in golleriyle 2-0 öne geçmesine karşın Lasogga farkı 1'e indirdi. Hertha'da Kobiashvili 65'inci dakikada ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Ev sahibi ekipte Rolfes 66'ıncı dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı. 72'de Tunay Torun skoru 2-2'ye getirdi. Maçta yıldızlaşan isimlerden Tunay 77'de konuk ekibi 3-2 öne geçirdi. 84'te Kiessling takımının kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü atarak yenilgiyi önledi. Bu beraberliğin ardından Hertha Berlin'in ligde kalma ümitleri devam etti.

Almanya Ligi'nde alınan toplu sonuçlar şöyle:
Bayer Leverkusen    3 - 3    Hertha BSC
Hamburger SV         1 - 0    Hannover
Kaiserslautern          0 - 2    Nürnberg
Schalke                  1 - 2    Borussia Dortmund
Wolfsburg               1 - 2    Augsburg

ligtv.com.tr