Büyükekşi: "Durumlarının dondurulmasını istiyorlar"

Büyükekşi: "Durumlarının dondurulmasını istiyorlar"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TRT Spor'da katıldığı programda kritik açıklamalarda bulundu. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkisini gösteren deprem felaketi sebebiyle ligden çekilen takımlardan bazılarının gelecek sezon da dönme ihtimalinin düşük olduğunu belirten Büyükekşi, "Deprem bölgesindeki takımlarımızdan bazıları gelecek sene de lige çıkamayacaklarını ve durumlarının dondurulmasını istiyor." dedi. 

"Bu her yerde uygulanan kural"

Büyükekşi, "Bu sene son derece talihsiz, asrın depremini yaşadık. 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Binlerce insanımız ampute durumda, çok büyük bir acımız var. Acımız bu şekilde sürerken, bazı takımlarımız ligden çekildi. Olağanüstü bir durum var. 1980'lerden beri uygulanan bir sistem var. Biz hiçbir şey yapmadık. O takımın yaptığı maçlar tamamen tescil edilmiş. Öyle olması lazım zaten. O maçlar oynanmış, o maçı yenen takım prim almış, kaybeden prim alamamış veya berabere bitmiş, iki takım da almış. Bazı oyuncular sarı kart görmüş, bazı oyuncular kırmızı kart görmüş. Emek harcamışlar, ter dökmüşler. Biz ne yaptık, ligden çekilen takımlar sahaya çıkmadığı için 3-0 hükmen mağlup oluyor. Bu her yerde uygulanan kural." ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon futbolcuların vücutlarındaki 29 farklı bölgeyi aynı anda takip edebilen ve ofsayt kararını en kısa sürede VAR görevlileri ve saha içi hakemleriyle paylaşan bir sistem olan yarı otomatik sistemine geçileceğini belirten Büyükekşi, "İnşallah önümüzdeki sezon yarı ofsayt sistemine geçmiş olacağız." dedi.

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN