"Çok sevdiğim M. United'a gitmedim, çünkü..."

"Çok sevdiğim M. United'a gitmedim, çünkü..."
İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Roma'nın efsane kaptanı Daniele De Rossi, futbolseverlerin ilgisini çekecek açıklamalarda bulundu.

Yakın dönemde Boca Juniors forması giydikten sonra emekliliğini açıklayan İtalyan yıldız, geçmişte hayallerini süsleyen takımın İngiltere Premier Ligi temsilcisi Manchester United olduğunu itiraf etti.

Sky Sports'a samimi bir röportaj veren De Rossi, "Çocukluğumdan bu yana United'ı sevdim. Oraya gitmemek doğru bir karardı çünkü orta sahalarında Keane ve Scholes gibi inanılmaz oyuncular vardı." sözleriyle bu transferin neden gerçekleşmediğine açıklık getirdi.

Arjantin'e transfer olma kararını kolay almadığını vurgulayan 36 yaşındaki futbol efsanesi, "Boca Juniors'a gitmek benim tercihimdi. Roma'dan ayrılmayı hiç istemedim, ancak Boca'dayken kendimi bir tanrı gibi hissettim." ifadelerini kullandı.

İleride bir gün Roma'ya teknik direktör olarak geri dönme hedefini gizlemeyen De Rossi, "20 sene boyunca tek bir takımın formasını giymek sıradan bir şey değildir. Aynı süreyi teknik direktör olarak da geçirmeyi hayal bile edemiyorum. Roma'yı çalıştırmayı çok isterim, ama önce tüm genç antrenörlerin geçtiği yollardan geçmem gerekiyor. O koltuğa oturmak çok hoşuma gider, ancak bunun için acelem yok. Eğer bu yaşanacaksa Roma için çok önemli bir oyuncu olduğum için değil, çok iyi bir teknik direktör olduğum için yaşanmalı." diyerek sözlerini noktaladı.