Chicago'dan Beşiktaş'a selam var

Chicago'dan Beşiktaş'a selam var
Chicago Polis Teşkilatı'ndan Kara Kartal'a destek geldi.

Beşiktaş konulu eserleriyle tanınan ve Atletico Madrid Müzesi gibi yurtiçi ve yurtdışında birçok koleksiyonda eserleri bulunan ressam  Nihat Evren Derman, konuk olduğu Chicago Polis Teşkilatı'na siyah beyazlı kulübü anlattı.

Özel bir tören için Amerika'ya davet edilen Derman'ın, 'Chicago Finest' isimli 70x100cm boyutlu tablosu Saint Patrick High School Mezunlar Derneği tarafından teşkilata hediye edildi. Teşkilatın Müzesi'nde yer alacak olan tablo içindeki polis araçlarından birinin plakasının BJK 1903 olarak resmedilmesi ABD'li teşkilat yetkilileri tarafından da beğeniyle karşılandı.

Tören sonrası konuşan Chicago Polis Vakfı Başkanı Dean Angelo, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna emin adımlarla ilerleyen Beşiktaş'a başarılar dilerken "Kartal lakaplı Türk takımı rakiplerine korku salıyor. Biz de sokaklarda suçlulara karşı kartal gibiyiz" ifedelerini kullandı. 

Nihat Evren Derman için yapılan tören sonrasında tablonun takvimi satışa sunuldu. Takvimlerden elde edilen gelirle, görev başında yaralanan ya da yaşamını yitirmiş polis memurlarının çocuklarına burs olarak verilmesi için fon oluşturuldu. Derman'ın bu jestine karşılık Chicago Polisi Dominic Angelo ve ABD'li BM temsilcisi Kemal Lukovac'ın önderliğinde, ABD'de yaşayan Türk çocuklarına destek amaçlı bir fon oluşturarak Türkiye-ABD dostluğu adına büyük bir projeye de imza atmış oldular.

Törenin ardından Nihat Evren Derman, Chicago Polis Vakfı Başkanı Başkanı Dean Angelo'ya Beşiktaş forması hediye ederken, Angelo da teşkilatın üniformasını ve rozetini hediye etti.