Chelsea'den bonservis rekoru! Dünya tarihine geçti...

Video yükleniyor...

İngiltere Premier League ekiplerinden Chelsea, Brighton'dan 14 yaşındaki Shumaira Mheuka'yı rekor bedelle kadrosuna kattığı iddia edildi.

Football Insider'de yer alan habere göre Chelsea, 2022 yılında 14 yaşında olan Shumaira Mheuka transferi için şartlara bağlı bonuslarla birlikte 5 milyon Euro ödemek zorunda kaldı ve bu alandaki dünya rekorunu kırdı.

Haberde yer alan detaya göre, mahkeme Chelsea'nin Shumaira Mheuka için 5 milyon Euro ödeme yapması gerektiğine karar verdi. Profesyonel Futbol Tazminat Komitesi'nin geçen haftaki duruşmasından çıkan kararla 2022 yazında Brighton altyapısından, Chelsea'ye transferi gerçekleşen genç yetenek için İngiliz devi 14 yaşındaki bir futbolcu için ödenen en yüksek bonservis bedelini ödeyeceği aktarıldı.
Daha önce Liverpool'un MK Dons'u kadrosuna katarak kırdığı en genç futbolcuya ödenen bonservis rekorunu, Shumaira Mheuka'yı çeşitli bonuslarla 5 milyon Euro'ya kadar çıkan bedel karşılığında kadrsosuna katan Chelsea kırmış oldu.

Şuanda 16 yaşındaki olan forvet oyuncusu, İngiltere premier League'de Chelsea U18 takımı ile 11 maçta 7 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. 

beinsports.com.tr / Dış Haberler


İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN