Biz bitti demeden bitmez demiştik! 'Çek'tik bir zafer

Biz bitti demeden bitmez demiştik! 'Çek'tik bir zafer
          
               FOTO GALERİ İÇİN TIKLYINIZ!
 
A Milli Takımımız, EURO 2016 D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ederek en iyilik 3.lük yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Eğer bu akşam Macaristan Portekiz'i yener veya İtalya ve Belçika, İsveç ile İrlanda'ya yenilmezse bir üst tura adımızı yazdıracağız.

Türkiye Futbol Direktörü Terim, İspanya ile yapılan ve A Milli Takım'ın 3-0 kaybettiği mücadeleye ilk 11'de başlayan Caner Erkin, Hakan Çalhanoğlu ve Oğuzhan Özyakup'u yedekler arasında bekletirken, bu oyuncuların yerine İsmail Köybaşı, Volkan Şen ve Emre Mor'u görevlendirdi.

Emre Mor ilk kez 11'de

A Milli Takım'ın genç oyuncusu Emre Mor, ilk kez 11'de görev aldı. Genç yaşına rağmen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in gözüne girerek, EURO 2016 aday kadrosunda yer bulan Emre, Çek Cumhuriyeti maçına ilk 11'de başladı. Daha önce Karadağ ve Slovenya ile oynanan hazırlık maçları ile şampiyonadaki Hırvatistan karşılaşmasına yedekten oyuna giren genç oyuncu, Çek Cumhuriyeti  karşısında ilk 11'de görevlendirildi.

Çekler'de tanıdık isimler
Çek Cumhuriyeti'nin kadrosunda geride kalan sezonda Türkiye'de forma giyen 4 futbolcu yer aldı. Bursaspor'da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa'da oynayan David Pavelka, A Milli Takım'a karşı ilk 11'de görev alırken, sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan ve Sparta Prag'a transfer olan Michal Kadlec de yedekler arasında bulundu.

Golün adı Burak Yılmaz
Karşılaşmanın başında oyunun kontrolünü eline alan A Milli Takım, yaptığı iyi paslaşmayla oyunu rakip yarı alana yıktı. Mücadelenin 10. dakikasında Burak Yılmaz'ın attığı golle öne geçen milliler, oyunun temposunu düşürürken, Emre Mor ve Volkan Şen gibi hızlı oyuncularıyla pozisyon aradı. Golden sonra istediği pozisyonları bulmakta zorlanan milliler, yan toplarda sıkıntı yaşarken, kalesinde ise ciddi pozisyonlar verdi. Rakibinin 17. dakikada bir topu direkten dönerken, kalesinde gol görmeyen A Milli Takım, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci yarısına iki takım da kontrollü başladı. Önde olmanın avantajını kullanan milliler, fazla risk almazken hızlı ataklarla gol aradı. Müsabakanın 65. dakikasında Ozan Tufan'ın kaydettiği golle farkı 2'ye çıkaran ay-yıldızlı ekip, oyun disiplininden taviz vermedi. İyi paslaşan ve rakibinin baskı kurmasına izin vermeyen milli takım, mücadeleyi 2-0 kazandı.

Çek Cumhuriyeti: 0 - Türkiye: 2
Stat: Bollaert-Delelis

Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)

Çek Cumhuriyeti: Cech, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Pudil, Pavelka (Dk. 57 Skoda), Plasil (Dk. 90 Kolar), Dockal (Dk. 71 Sural), Darida, Krejci, Necid

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Volkan Şen (Dk. 61 Oğuzhan Özyakup), Arda Turan, Emre Mor (Dk. 69 Olcay Şahan), Burak Yılmaz (Dk. 90 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 10 Burak Yılmaz, Dk. 65 Ozan Tufan (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 35 İsmail Köybaşı, Dk. 50 Hakan Kadir Balta (Türkiye), Dk. 36 Plasil, Dk. 39 Pavelka, Dk. 87 Sural (Çek Cumhuriyeti)

 

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Euro 2016 Avrupa Şampiyonası haberleri
Puan Durumu

Canlı iddaa sonuçları


Kuzey İrlanda - Almanya maç sonucu ve özeti

Ukrayna - Polonya maç sonucu ve özeti