Beşiktaş Norveç'te kayıp

Video yükleniyor...

UEFA Konferans Ligi D Grubu üçüncü maçında temsilcimiz Beşiktaş, Norveç Ligi ekiplerinden Bodo Glimt ile karşılaştı. Siyah beyazlı ekip, mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı. 

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri Gronbaek, Moumbagna ve Saltnes kaydetti. Beşiktaş'ın tek golünü ise Moe (k.k.) kaydetti.

Üçüncü maçında da kazanamadı

UEFA Avrupa Kupası grup aşamalarına yenilgisiz yükselen Beşiktaş, daha sonra Avrupa'da istediği sonuçları almakta zorlandı.

Club Brugge ile deplasmanda oynanan ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, Lugano ile oynanan ve 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybederek gruptaki ilk yenilgisini aldı.

Beşiktaş, Bodo/Glimt maçında da mağlup olarak grup aşamalarının ilk yarısını 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle noktaladı. Siyah-beyazlılar bu sonuçların ardından 1 puanla grupta son sırada yer aldı.

Bodo/Glimt gruptaki ilk galibiyetini aldı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı Lugano ve Club Brugge maçlarında gol atamayan Bodo/Glimt, ilk galibiyetini Beşiktaş'ı yenerek elde etti.

Lugano ile golsüz berabere kalan sarı-siyahlı ekip, Club Brugge'e de 1-0 mağlup olmuştu.

Onana 13 maç sonra 11'de

Siyah-beyazlı takımın sezon başında transfer ettiği Jean Onana 13 maç sonra 11 kişilik kadroda kendine yer buldu.

Beşiktaş'ta ilk kez Neftçi Bakü ile oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanşında sahaya ilk çıkan kadroda yer alan Onana daha sonra kadroya girmekte zorluk çekti.

Ligde sadece Fatih Karagümrük ve Pendikspor maçlarında 1'er dakika süre alan siyah-beyazlı oyuncu, Lugano ile oynanan maçta oyuna sonradan girmişti.

Bu sonuçla birlikte Bodo Glimt puanını 4'e yükseltirken, Beşiktaş 1 puanda kaldı. 

Bodo/Glimt: 3 - Beşiktaş: 1

Stat:
Aspmyra

Hakemler: Nenad Minakovic, Svetozar Zivin, Nikola Borovic (Sırbistan)

Bodo/Glimt: Haikin, Wembangomo (Dk. 75 Sjovold), Moe, Bjortuft (Dk. 86 Amundsen), Bjorkan, Brunstad Fet (Dk. 75 Saltnes), Berg, Gronbaek, Sorli (Dk. 61 Zugelj), Moumbagna (Dk. 86 Kapskarmo), Pellegrino

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Onana (Dk. 61 Muleka), Hadziahmetovic, Ghezzal (Dk. 72 Rebic), Chamberlain (Dk. 46 Gedson Fernandes), Rashica (Dk. 61 Cenk Tosun), Aboubakar (Dk. 84 Semih Kılıçsoy)

Goller: Dk. 29 Gronbaek, Dk. 58 Moumbagna, Dk. 88 Saltnes (Bodo/Glimt), Dk. 90+1 Moe (Kendi kalesine) (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 55 Berg (Bodo/Glimt), Dk. 67 Ghezzal (Beşiktaş)