Bir tarafta coşku, diğer tarafta hayal kırıklığı

Bir tarafta coşku, diğer tarafta hayal kırıklığı
Real Madrid'in zaferiyle sonlanan dev finalin ardından İspanyol ekibinde büyük bir coşku hakimken, Liverpool cephesinde ise büyük bir hayal kırıklığı vardı. 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında sözlerine, kupayı kazanmayı hak ettiklerini söyleyerek başlayan Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, "Bu zafer benim için en karmaşık olanıydı. Takımda oyuncular arasında çok iyi bir dayanışma vardı. Harika bir takım atmosferi vardı. Bunun yanında bireysel kalitemiz de fark yarattı. Geriye düştüğümüz anlarda pes etmedik. Paris Saint-Germain, Chelsea ve City'ye karşı çok zorlandık. Şüpheye düştüğümüz anlar oldu ama futbolcularımız pes etmedi ve en sonunda da başardık" dedi.

Thibaut Courtois ve Vinicius Junior'ın performanslarına parantez açan İtalyan teknik adam, "Vinicius'un ihtiyacı olan tek şey öz güvendi... Sezon başında fazla oynayamıyordu, sonra onu 11'e koydum ve gelişimi ortada... Courtois için de çok mutluyum. İlk zaferini yaşadı. ona, !seni finale götüreceğim ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanacaksın' demiştim... ve dediğimi de yaptım" ifadelerini kullandı.

Real Madrid'in Brezilyalı oyuncusu Marcelo ise, eflatun beyazlılarla 5.kez kazandığı Şampiyonlar Ligi Kupası'yla karma alana gelerek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Marcelo, "İmkansız maçlar kazandık... İnanılmaz geri dönüşlere imza attık. Bu kulübün DNA'sında bu var ve Real Madrid çok büyük bir kulüp... Bu anın gelebileceğini hep düşünmüştüm. Buradaki hikayem artık sonlanıyor. Bu benim buradaki son maçımdı. Böyle bitirmek büyük bir mutluluk" diye konuşarak İspanyol devine veda ettiğini açıkladı. Tecrübeli oyuncu, takım arkadaşı Karim Benzema'nın sezon boyunca gösterdiği performansa da değinerek, Fransız oyuncunun Ballon D'or'u almayı hak ettiğini belirtti.

Casemiro ise iniş çıkışlar yaşadıkları sezonu harika bir şekilde noktaladıklarını söylerken, Vinicus Junior'ın bu zaferde belirleyici rollerden birini oynadığını ifade etti.

Real Madrid'in alman orta saha oyuncusu Toni Kroos ise, İspanyol ekibiyle daha önce yaşadığı 3 Şampiyonlar Ligi zaferinden farklı olarak kendisi için en zor şampiyonluğun bu sezon kazanılan olduğunu belirtti. Kroos, "City ve Chelsea maçlarında pes etmeye çok yakındık. Ancak kendimize güvendik ve inandık. Bizi buraya getiren ve kupayı kazandıran da bu inanç oldu..." değerlendirmesinde bulundu.

Real Madrid adına yaptığı kurtarışlarla maçın kahramanlarından olan ve karyerinin ilk Şampiyonlar Şigi kupasını kazanan Thibaut Courtois ise, maçın ilk yarısında Sadio Mane'nin şutunda yaptığı kurtarışı maçın en kritik anı olarak niteledi. Belçikalı eldiven, bir İngiliz futbol dergisinin kendisini mevcut kaleciler arasındaki en iyi 10 kaleci arasında göstermemesi hatırlatarak, "İlk sırada olmalıyım demiyorum. Ama beni o listeye almamaları saygısızlıktı. Bugünkü performansımla gerekli cevabı verdiğimi düşünüyorum... Maçta ilk yaptığım kurtarıştan itibaren kimsenin bana gol atamayacağını hissettim. Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi kazanmak için hayatımı verebilirdim ve bunu başardım" dedi.

Maçın ardından Liverpool cephesinde ise üzüntü hakimdi... İngiliz ekibinin menajeri Jurgen Klopp maç değerlendirmesine Real Madrid'i tebrik ederek başlarken, kendi oyuncularına da teşekkür etti. Futbolcularının büyük üzüntü içinde olduğunu belirten Klopp, "Soyunma odasına büyük bir sessizlik hakim. Olağanüstü bir sezon geçirdik ama olanları atlatabilmemiz için biraz zamana ihtiyacımız olacak. Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi; kazanamadığımız iki yarış. İkisini de ufak farklarla kaçırdık. Ancak toparlanacağız ve harika oyuncu grubumuzla yeniden kazanacağız" dedi.

Alman teknik adam, Real Madrid'in gol dışında kalelerine şut çekemediğini belirtirken, "Bir şut ve bir gol... Biz ise 9 şut çektik ama gol atamadık. Courtois büyük bir iş başardı.  İşte kazanmakla kaybetmek arasındaki fark bu. Ancak ne olursa olsun biz bu sezonki performansımızı kutlayacağız ve bizi seven herkesi de bu kutlamaya bekliyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Liverpool'un iskoç sol beki Andy Robertson, maçın ardından yaptığı açıklamada kupayı kazanamadıkları için üzgün olduklarını belirtirken, maçın öncesi stat dışında yaşanan olaylarda kendisinin ve takım arkadaşlarının ailelerinden pek çok kişinin etkilendiğini söyledi... Maç öncesinda yaşanan olayların konsantrasyonlarını bozduğunu vurgulayan Robertson, "Organizasyon kesinlikle iyi organize edilmemiş" diye konuştu.