Bir sevda masalı

Bir sevda masalı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sedat Çalımlı, büstünü yaptığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, bir heykelini de Kadıköy meydanına dikmek istiyor.

Sedat Çalımlı (25), yaptığı açıklamada, doğduğu günden beri Fenerbahçeli olduğunu ve hiç bir zaman takımından vazgeçmeyi düşünmediğini söyledi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hayranı olduğunu belirten Çalımlı, Yıldırım'ı, Fenerbahçe yöneticisi olmasının yanı sıra yöneticilik ruhundan dolayı taktir ettiğini ifade etti. Çalımlı, pazar günü Mersin Fenerbahçe Meydanı'nın açılışını gerçekleştirecek Aziz Yıldırım'a kara kalem çalışması olan portresini sunacağını, bir ay içinde de yapımına başladığı büstünü hediye edeceğini kaydederek, "Kıymetli başkanımız Aziz Yıldırım'dan, büstünün detaylı olması için gözlüksüz fotoğrafını isteyeceğim. Beni kırmayacağını ümit ediyorum" dedi.

HEYKELİNİ İSTEMESE DE YAPMAKTA KARARLI
Çalımlı, en büyük hayalinin ise Aziz Yıldırım'ın heykelini Kadıköy meydanına dikmek olduğunu anlatarak, şunları söyledi: "Geçen hafta tatilimi geçirdiğim memleketim Van'dan, Forum Bornova Alışveriş Merkezi'ndeki Fenerium mağazasının açılışına katılan Yıldırım'ı görebilmek için uçakla İzmir'e gittim. Van'dan İzmir'e gidebilmek için gidiş-dönüş uçak bileti aldım. Uçağı kaçırınca bilet yandı. Daha sonra, açılışa yetişebilmek için Van'dan İstanbul'a, İstanbul'dan da İzmir'e gittim. Daha sonra ise Mersin'deki eğitimimi daha fazla aksatmamak için İzmir'den tekrar İstanbul'a oradan da Adana Havalimanı'na indim. Yani Aziz Yıldırım'ı görebilmek, bana 6 uçak biletine mal oldu. Ama açılışta Yıldırım ile görüşebildim. Heykel çalışmamı duyunca gülerek 'heykeli yapma, yıkarlar sonra' demişti. Buna karşın heykelde de kararlıyım."

SU ABONE NUMARASI 1907
Evinin her köşesi sarı-lacivert olan Çalımlı, "Sabah güne Fenerbahçe ile uyanıp, günü Fenerbahçe ile bitirmek beni çok mutlu ediyor. Bu bende fanatizm değil, bir yaşam biçimi oldu. Öyle ki, su abone numaram bile 1907. Kapı numaram da bu tarih. Dış kapı girişimde ismim yerine Fenerbahçe yazılı. Öğrenci olmama, yeteri kadar maddi gelirim olmamasına karşın maçları kaçırmıyorum. Bir gün bana 'sınavın var maça gitme sınıfta kalacaksın' deseler bile, sınavları bırakıp, yine maça giderim."