ÖZET | Beşiktaş 5-2 HangiKredi Ümraniyespor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş evinde ağırladığı HangiKredi Ümraniyespor'u 5-2 mağlup etti.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Beşiktaş 4. dakika VAR kontrolü sonrası penaltı kazandı ve topun başına geçen Cenk Tosun net bir vuruşla Şenol Güneş döneminin ilk golünü kaydetti.

İlerleyen dakikalarda dengeli bir oyun sahadayken 33. dakikada sahneye yeniden çıkan Cenk Tosun attığı ara pasıyla Weghorst'u ceza sahasında topla buluşturdu ve Hollandalı golcü harika bir tek vuruşla farkı 2'ye çıkardı.

Gol sonrası reaksiyon veren Ümraniyespor kanatlardan etkili gelirken gol de 45. dakikada geldi. Masuaku'nun hatalı pasıyla başlayan Ümraniyespor atağında Popov'un pası sonrası topla buluşan Del Valle, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ve farkı bire indirdi.

İlk devre 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona ererken siyah-beyazlı ekipte Şenol Güneş ikinci yarıya üç değişiklikle başladı. 

İkinci yarıya da etkili başlayan ev sahibi ekip 48. dakikada golcü stoperi Tayyip Talha Sanuç ile skoru 3-1 yaptı ve 22 yaşındaki oyuncunun bu sezon 3. golü oldu.

Karşılaşmada iki takımın da yüksek tempoda devam edeken sahneye önce Ümraniyespor'da 57. dakikada Durel Avounou çıkarak farkı yeniden 1'e indirdi daha sonra günün yıldız ismi Cenk Tosun 62. dakikada yaptığı kafa vuruşuyla skoru 4-2 yaptı.

Beşiktaş'ın farkı yeniden 2'ye çıkarmasıyla dengelenen oyunda 78. dakikada Gedson Fernandes'in pasında ceza sahasında topla buluşan Wout Weghorst karşılaşmadaki ikinci golünü atarken maçın da skorunu belirleyen golü attı.

Bu sonuçla beraber Beşiktaş Şenol Güneş ile ilk maçında 2 maç sonra galibiyete uzanırken puanını 22'ye çıkardı. HangiKredi Ümraniyespor ise 3 puanda kaldı.

Karşılaşmadan önemli anlar!

4. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Siyah-beyazlıların atağında kafalardan seken topu son olarak Saiss ceza sahasına gönderdi. Ceza sahası içinde Weghorst'tan seken top Allyson'un eline çarptı. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi. Cenk Tosun'un kullandığı penaltıda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0 İzlemek için tıklayın!

33. dakikada siyah-beyazlılar farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Cenk Tosun'un pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Weghorst'un düzgün vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0 İzlemek için tıklayın!

43. dakikada Ümraniyespor gole yaklaştı. Del Valle sol tarafta meşin yuvarlağı Rosier'den kaparak orta yaptı, Avounou'nun kafa vuruşunda, top az farkla auta gitti. İzlemek için tıklayın!

44. dakikasında sol kanattan korner kazanan Beşiktaş'ta Salih Uçan'ın ortasına kafayı vuran Romain Saiss gole çok yaklaştı.
İzlemek için tıklayın!

45. dakikada Masuaku'nun hatalı pasıyla başlayan Ümraniyespor atağında Popov'un pası sonrası topla buluşan Del Valle, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ve farkı bire indirdi: 2-1 İzlemek için tıklayın!

47. dakikada sağ kanatta kazandığı topla ceza sahasına giren Redmond'un sağ çaprazdan vuruşunda, kaleci Anıl Demir meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasını engellerken dönen topu önünde bulan Weghorst'un sert şutunda, Anıl bir kez daha gole engel oldu. İzlemek için tıklayın!

48. dakikada Beşiktaş yeniden farkı 2'ye çıkardı. Sol taraftan yapılan ortada Josef'in ceza sahası içine havalandırdığı topu iki hamlede önüne alan Tayyip Talha Sanuç bekletmeden vurdu ve meşin yuvarlağı köşeden ağlara gönderdi: 3-1 İzlemek için tıklayın!

53. dakikasında siyah beyazlı ekipte Gedson Fernandes'in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Salih Uçan yaptığı vuruşta kaleci Anıl Demir'i geçemedi. İzlemek için tıklayın!

57. dakikada Ümraniyespor bir kez daha bire indirdi. Geraldo sağ kanattan hızla taşıdığı topu yerden ceza sahası içinde boş pozisyondaki Avounou'ya çıkardı. Avounou tek vuruşta meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-2
İzlemek için tıklayın!

62. dakikada Beşiktaş dördüncü golü buldu. Redmond'un sağ kanattan arka direğe ortasında rakibinin üzerinden yükselen Cenk Tosun kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 4-2 İzlemek için tıklayın!

78. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Gedson Fernandes'in savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Weghorst, kaleci Anıl Demir'i geçerek dar açısına rağmen sol çaprazdan topu ağlarla buluşturdu: 5-2
İzlemek için tıklayın!

86. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında savunmanın da hatasından faydalanan Weghorst ceza sahasına girer girmez şutunu çekti, kaleci topu kornere çeldi.
İzlemek için tıklayın!

Beşiktaş: 5 - HangiKredi Ümraniyespor: 2

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Ceyhun Sesigüzel, Osman Gökhan Bilir

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier (Dk. 46 Tayfur Bingöl), Tayyip Talha Sanuç, Saiss, Masuaku (Dk. 46 Umut Meraş), Josef (Dk. 82 N'Koudou), Gedson Fernandes, Salih Uçan, Dele Alli (Dk. 46 Redmond), Cenk Tosun, Weghorst (Dk. 89 Muleka)

HangiKredi Ümraniyespor: Anıl Demir, Popov (Dk. 71 Kartal Kayra Yılmaz), Allyson, Mustafa Eser (Dk. 71 Oğuz Gürbulak), Onur Atasayar, Serkan Göksu (Dk. 82 Metehan Mimaroğlu), Sackey, Avounou (Dk. 75 Bettaieb), Geraldo, Del Valle (Dk. 82 Gheorghe), Umut Nayir

Goller: Dk. 5 (Penaltıdan) ve 62 Cenk Tosun, Dk. 33 ve 78 Weghorst, Dk. 48 Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş), Dk. 45 Del Valle, Dk. 57 Avounou (HangiKredi Ümraniyespor)

Sarı kartlar: Dk. 14 Geraldo, Dk. 63 Allyson, Dk. 74 Serkan Göksu (HangiKredi Ümraniyespor), Dk. 45+2 Masuaku, Dk. 74 Saiss (Beşiktaş)