Beşiktaş bu sezon beklentilerin uzağında kaldı

Beşiktaş bu sezon beklentilerin uzağında kaldı
Trendyol Süper Lig'de 30 hafta geride kalırken, bu sezon beklentilerin çok uzağında kalan Beşiktaş ligin 4. basamağında bulunuyor.

Bu sezona Şenol Güneş yönetiminde başlayan ve ardından takımı sırasıyla Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe'ye emanet eden siyah beyazlılar, Hasan Arat'ın başkan seçilmesiyle kulübede görev alan 5. teknik direktör olarak Fernando Santos'u görevlendirdi.

Kulübede istikrarı bulamayan Beşiktaş, 5 teknik adamla çıktığı 30 maçta 14 galibiyet - 4 berabeerlik ve 12 yenilgi yaşadı. 46 puanla 3.lük için çekiştiği Trabzonspor'un 3 puan gerisinde 4. sırada yer alan siyah beyazlılar, attığı 40 gole karşılık kalesinde 36 gol gördü.

Milli aradan önceki son haftada  Bitexen Antalyaspor'a 2-1 yenilen Fernando Santos'un ekibi, üst üste üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray yenilgisiyle başlayan mağlubiyet serisinde, Gaziantep Futbol Kulübü'ne kaybeden siyah-beyazlı ekip, Antalyaspor mücadelesini de puansız tamamladı. Böylelikle Beşiktaş bu sezon ilk kez üst üste 3 maçta sahadan mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Beşiktaş'ta bu sezon 5. teknik adam olarak görev yapan Fernando Santos da siyah-beyazlı takımdaki kötü gidişe çare olamadı. Siyah-beyazlı takımın başında 11. maçına çıkan Santos, 5. yenilgisini yaşadı. Portekizli teknik adam geride kalan haftalarda 4 galibiyet, 2 de beraberlik almıştı. Santos'un görev yaptığı sürede siyah-beyazlı ekip, 10 gol atarken kalesinde 10 gol gördü.

Taraftarı memnun etmeyen bu tabloda bir nebze de olsa parlayan isim ise genç yıldız Semih Kılıçsoy oldu.. Siyah beyazlı formayla bu sezon çıktığı 17 maçta 9 gol atarak takımın en skorer ismi olan genç Semih, yaptığı 2 asistle de toplam 11 gole doğrudan katkı verdi. Takımın hücumdaki en başarılı ismi olarak öne çıkan genç oyuncunun ardından ise en golcüler listesinde 5'er golü bulunan Cenk Tosun ve Omar Colley sıralandı.

Ara transfer döneminde takıma 10 milyon euro bonservis bedeliyle katılan Ernst Muci de  perforamansıyla beğeni toplayan isimlerden birisi oldu. Top tekniği ve ikili mücadeleye girmekten kaçınmayan yapısıyla dikkat çeken Arnavut futbolcu, siyah beyazlı formayla 2 de gol kaydetti.

Milli aradan Rams Başakşehir deplasmanıyla dönecek olan siyah beyazlılar, bu maçın ardından sahasında önce Yılport Samsunspor'u ardından da MKE Ankaragücü'nü ağırlayacak. Siyah beyazlı ekip ayrıca, MKE Ankaragücü'yle bir kez de Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde karşı karşıya gelecek.

İç sahada oynayacağı iki Süper Lig maçının ardından Fenerbahçe'ye Kadıköy'de konuk olacak Fernando Santos'un ekibi, iç sahada Çaykur Rizespor ve deplasmanda oynayacağı Corendon Alanyaspor maçlarının ardından, sondan bir önceki hafta sahasında Atakaş Hatayspor'u konuk edecek.

Siyah beyazlı takım, ligin son karşılaşmasını İstanbul'da, Kasımpaşa deplasmanında oynayacak.