Beşiktaş, Avrupa defterini kapattı

Beşiktaş, Avrupa defterini kapattı
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu 5. hafta mücadelesinde konuk ettiği Hollanda ekibi Ajax'a 2-1 mağlup oldu.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamayan siyah-beyazlılar, C Grubu'nda oynadığı 5 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Siyah beyazlılar, böylelikle Avrupa kupası macerasına grup maçlarının tamamlanmasına bir maç kala nokta koydu.  

C Grubu'ndaki 5 karşılaşmayı da kazanarak 15 puana ulaşan Ajax ise gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. Ajax, Şampiyonlar Ligi'nde gruptaki ilk 5 maçını kazanan ilk Hollanda takımı olarak tarihe geçti.

Beşiktaş'ta Sporting Lizbon maçında kırmızı kart gören Josef de Souza, cezası nedeniyle bu akşamki karşılaşmada forma giyemedi. Süper Lig'in 11. haftasında Atakaş Hatayspor ile oynadığı maçta sakatlanan Michy Batshuayi ise, yedek başladığı maçın 66. dakikasında Rachid Ghezzal'ın yerine oyuna girdi. Öte yandan, Beşiktaş'ta mücadeleye ilk 11'de başlayan Francisco Montero, 78. dakikada sakatlandı. Montero, oyuna devam edemezken, sedyelke kenara geldi. Montero'nun yerine Necip Uusal, 79. dakikada oyuna dahil oldu. 

Vodafone Park'taki maça baskılı bir oyunla başlayan Beşiktaş, 22. dakikada Ghezzal'ın penaltıdan attığı golle öne geçti. 20. dakikada Beşiktaş'ın sağdan kullandığı korner atışında ön direkte Mazraoui'nin müdahalesi sırasında top bu oyuncunun eline çarptı. Beşiktaşlı oyuncular penaltı itirazında bulunurken maçın hakemi Peljto, Video Yardımcı Hakem uyarısıyla pozisyonu kenardan izledi. Hakem, pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi. 22'nci dakikada penaltıyı kullanan Ghezzal, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Ajax, 54. ve 69. dakikalarda Sebastien Haller'in golleriyle 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca temsilcimiz, öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruymayı başaramayınca mücadelen 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı.

N'Koudou 73 gün sonra ilk 11'de
Ajax karşısında ilk 11'de şans bulan N'Koudou, 73 gün sonra bu fırsatı yakaladı.

Bu sezon sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan N'Koudou, son olarak Beşiktaş'ın 11 Eylül'de Spor Toto Süper Lig'de Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile oynadığı karşılaşmada ilk 11'de oynamıştı.

N'Koudou, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçının ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle ligde 7, Avrupa'da ise 4 karşılaşmada forma giyemedi.

Siyah-beyazlı futbolcu, sakatlığı sonrası Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil oldu.

Edwin van der Sar'a plaket
Karşılaşma öncesi iki kulüp yöneticileri, dostluk yemeğinde bir araya geldi. Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Hakan Avşar, Kemal Erdoğan, Enis Ulusoy ve Umut Şenol, Ajax Başkanı Frank Eijken ile Ajax Üst Yöneticisi Edwin van der Sar'ı dostluk yemeğinde ağırladı.

Yöneticiler, Edwin van der Sar'a günün anısına plaket ve Beşiktaş forması takdim etti.

UEFA Gençlik Ligi'nde iki takım arasında Ümraniye Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Ajax, 1-0 kazandı.

Stat boş kaldı
Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Vodafone Park tribünlerinin büyük bölümü boş kalırken, mücadeleyi 10 bine yakın taraftar izledi.

Beşiktaş: 1 - Ajax: 2

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Irfan Peljto, Senad Ibrisimbegovic, Davor Beljo (Bosna Hersek)

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Vida, Montero (Dk. 80 Necip Uysal), Umut Meraş, Mehmet Topal (Dk. 80 Hutchinson), Pjanic (Dk. 80 Salih Uçan), Ghezzal (Dk. 67 Batshuayi), Teixeira (Dk. 59 Can Bozdoğan), N'Koudou, Larin

Ajax: Onana, Mazraoui (Dk. 72 Timber), Schuurs (Dk. 77 Rensch), Martinez, Tagliafico (Dk. 77 Blind), Klaassen, Berghuis (Dk. 83 Taylor), Gravenberch, Neres, Tadic, Daramy (Dk. 46 Haller)

Goller: Dk. 22 Ghezzal (Penaltıdan) (Beşiktaş), Dk. 54 ve 69 Haller (Ajax)

Sarı kartlar: Dk. 85 Haller (Ajax), Dk. 88 Larin (Beşiktaş)