Ayça Fidanoğlu'dan gümüş madalya

Ayça Fidanoğlu'dan gümüş madalya
İsrail'de düzenlenen 18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcu Ayça Fidanoğlu, kadınlar 1500 metrede gümüş madalya kazandı.

Batı Kudüs'te yer alan Givat Ram Atletizm Stadı'nda gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü gününde kadınlar 1500 metre finali yapıldı.

Ayça Fidanoğlu, 4.23.98'lik derecesiyle ikinci sırada yer alarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yarışmada Büyük Britanyalı Annie Mann, 4.23.41'lik süresiyle altın, İsviçreli Shirin Kerber ise 4.24.46 ile bronz madalya elde etti.

Bu yarış için çok çalıştım"
İsrail'de düzenlenen 18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın üçüncü gününde madalya elde eden milli sporcular Ayça Fidanoğlu, Eda Nur Tulum ve Edibe Yağız, çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi.

Batı Kudüs'te yer alan Givat Ram Atletizm Stadı'nda gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü gününde madalya kazanma başarısı gösteren milli atletler, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kadınlar 1500 metrede gümüş madalya elde eden Ayça Fidanoğlu, "Çok mutluyum. Bu madalyanın yeri benim için çok ayrı. Bu yarış için çok çalıştım. Benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Gelecek yıl 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda da madalya almayı hedefliyorum. Hocama, aileme, kulübüme ve bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Organizasyon tarihinde kadınlar 400 metrede Türkiye'ye ilk madalyasını (bronz) kazandıran Eda Nur Tulum, "Çok gurur verici. Çok mutluyum. Buraya çıkmadan önce Türk bayrağını sırtımda taşımayı hayal ediyordum. Bunu gerçekleştirdim ve sözümü tuttum. Bunu başarmaya devam edeceğim. Bu başarının çok büyük anlamı var. Çok büyük yarışlar bizi bekliyor. Savaşmaya devam edeceğiz. Aileme, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'a, Özel Atayurt Okulları'na ve antrenörüm Gökhan Dede'ye çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Kadınlar 3 bin metrede bronz madalyayı boynuna takan Edibe Yağız ise "Çok mutluyum. Beni bu yerlere getiren antrenörlerime çok teşekkür ediyorum. Ülkemi ve ilimi (Van) en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. EYOF'ta da altın madalya kazanıp ülkeme dönmeyi hedefliyorum." şeklinde görüş belirtti.