Athletic Bilbao, Pochettino'yu istiyor

Athletic Bilbao, Pochettino'yu istiyor
Sezona üst üste aldığı mağlubiyetlerle giren Athletic Bilbao'da teknik adamlık koltuğu sallanan Gaizka Garitano yerine Mauricio Pochettino ismi gündeme geldi.

İspanyol basını, son olarak lig sonuncusu Real Valladolid'e kaybeden takımın teknik patronu Garitano'nun yerine üç adayı ön plana çıkardı.

Eski Tottenham menajeri Pochettino'nun yanı sıra son olarak Barcelona'da görev alan Ernesto Valverde ve geçen sezon Valencia'dan ayrılan Marcelino adaylar arasında yer alıyor.

Real Madrid, Manchester United ve Paris Saint-Germain ile anılan Pochettino'nun geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportaja atıfta bulunan Marca, Pochettino'nun  "Athletic Bilbao heyecan verici bir kulüp modeline sahip" ifadelerini yer vererek kulübün başarılı menajer için girişimde bulunabileceğini yazdı.

Adaylardan Ernesto Valverde ise Bilbao'daki futbolculuk ve teknik adamlık geçmişi ile öne çıkıyor. Barcelona'nın ardından takım çalıştırmayan Valverde, öncesinde toplamda yedi yıl Bask ekibinin başında olmuştu..

Kulübün bu iki kariyerli teknik adamı ikna edememesi durumunda ise son olarak Valencia'yı Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan Marcelino'ya yönelmesi bekleniyor.