Arsenal şampiyonluk yolunda kritik virajda!

Video yükleniyor...

İngiltere Premier League'de 32. hafta, lider Arsenal'in son sıradaki Southampton'ı ağırlayacağı maçla açılacak.

Son iki maçında Liverpool ve West Ham karşısında 2-0 öne geçmesine karşın sahadan beraberlikle ayrılan Arsenal, şampiyonluk baskısını iyice hissetmeye başladı. Zira Londra ekibi ile takipçisi Manchester City arasındaki puan farkı 4'e kadar inmiş durumda... Üstelik City'nin bir maçı da eksik durumda bulunuyor. Bu yüzden Arsenal'in 26 Nisan'da City ile deplasmanda oynayacağı kritik maç öncesi puan kaybı yapmaması büyük önem taşıyor. Son sıradaki Southampton ise artık kümede kalmak için son şanslarından birini kullanacak.

Premier League'de her zaman olduğu gibi yoğun bir Cumartesi programı sporseverleri bekliyor. Günün ilk maçında rahat şekilde orta sıralarda bulunan Fulham, güvenli bölgenin sadece 2 puan üzerinde yer alan Leeds United'ı ağırlayacak. Yeni menajeri Javi Garcia ile iyi bir başlangıç yapan Leeds, son haftalarda kalesini kapamakta çok zorlanıyor. Öyle ki konuk ekip, son 4 maçta kalesinde tam 16 gol gördü.

17 seansında 4 maç oynanacak

17.00 seansında ise 4 maç oynanacak. O maçlardan biri de Liverpool ile Nottingham Forest arasında gerçekleşecek. Liverpool’un Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını sürdürmek; 10 maçtır kazanamayan Forest'in ise lige tutunmak için şiddetle üç puana ihtiyacı var. Trent Alexander-Arnold'un orta sahaya geçtiği günden bu yana oyun olarak toparlanan Lİverpool'un, sorunlu günler geçiren rakibi karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

Roy Hogdson'ın göreve geldiği günden beri performans patlaması yapan ve düşme korkusunu üzerinden atan Crystal Palace ise averajla düşme hattının üzerinde yer alan Everton'ı ağırlayacak. Yenilgisiz geçen 4 maçın ardından,, son iki maçını kaybeden Everton, rakibinin momentumunu kesmeye çalışacak. 

Leicester kader maçına çıkacak

Kağıt üzerindeki kaliteli kadrosunun karşılığını sahada alalayan Leicester City ise aynı saatte, Wolverhampton karşısında belki de ligdeki kaderini belirleyecek bir mücadeleye çıkacak. Son 9 maçından sadece 1 puan çıkarabilen Leicester’ın az gol atan ama zor gol yiyen rakibi karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak uyandırıyor.

17.00 seansının bir diğer önemli maçı Brentford ile Aston Villa'yı karşı karşıya getirecek. Bir ara Avrupa kupaları hayali kuran Brentford, son üç maçını kaybedince hedeften uzaklaştı. Unai Emery yönetiminde büyük bir çıkış yakalayan Aston Villa ise ligin en formda takımlarının başında geliyor. Son 8 maçının 7’sini kazanan ve birinde berabere kalan Birmingham ekibi, Şampiyonlar Ligi için bile hayal kurmaya başladı. Bu kritik maçta, son haftalarda hiç boş geçmeyen Aston Villa'nın golcüsü Ollie Watkins'in performansı da belirleyici olacak gibi görünüyor.

Hafta iki maçla kapanacak

Premier League'de 32. hafta, pazar günü saat 16.00'da iki maçla sona erecek. Günün ilk maçında Bournemouth ile West Ham United, altı puanlık bir maçta karşı karşıya gelecek. Geçen hafta Tottenham'ı deplasmanda yenerek düşme hattıyla arasına 6 puanlık bir mesafe koyan Bournemouth, sorunlu bir sezon geçiren West Ham'ı da mağlup ederek düşme defterini kapatmak istiyor. Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale yükselen, geçen hafta Arsenal'den puan koparan West Ham da aynı düşünceyle sahada yer alacak.

Günün diğer maçı Newcastle United ile Tottenham arasında, altı puanlık bir Şampiyonlar Ligi mücadelesine sahne olacak. Newcastle United geçen hafta Aston Villa'ya yenilse de maç eksiğine karşın, 5. sıradaki Tottenham'ın üç puan önünde bulunuyor. Bu da Aston Villa arkasından koşar adımlarla gelirken, Tottenham’ın mutlaka kazanması gereken bir maça çıkacağı anlamına geliyor. Devler Ligi yarışının gidişatını şekillendirme potansiyeli bulunan karşılaşmadan nasıl bir sonuç çıkacağı şimdiden merakla bekleniyor. 


İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN