Arsenal maden buldu! 15 yaşında Liverpool'a 10 gol attı...

Arsenal maden buldu! 15 yaşında Liverpool'a 10 gol attı...
İngiltere Premier League'de uzun süredir genç yıldız adaylarına verdiği önemle adından söz ettiren Arsenal, bir büyük yıldız adayını daha keşfetti.

Topçular'ın alt yapısında forma giyen 15 yaşındaki Chido Obi-Martin, Liverpool'a karşı oynadığı maçta 10 gol attı.

Mikel Arteta'nın çalıştırdığı A Takım'da da antrenmanlara çıkan ve 21 yaş altı takımında forma giyen Chido Obi-Martin, Arsenal'in Liverpool'u 14-3 yendiği U16 maçında tam 10 gol attı.

ÜÇ ÜLKE ŞİMDİDEN YARIŞTA
Arsenal'in 15 yaşındaki harika çocuğu, İngiltere, Danimarka ve Nijerya milli takımlarını peşine taktı. 

Danimarka'nın Kopenhag kentindeki banliyölerinde dünyaya gelen Obi-Martin, futbola da Kopenhag Boldklub'da başladı.

Danimarka alt yaş takımlarında geçen ay Avrupa Şampiyonası elemelerinde gol atan 15 yaşındaki yıldız adayı, U16 İngiltere Milli Takımı'nda da oynadı. 

Chido Obi-Martin ayrıca, babasının ülkesi olan Nijerya Milli Takımı'nda da oynama hakkına sahip. 

U21 ANTRENÖRÜ MEHMET ALİ: "DAHA İYİ OLACAK"
Arsenal'in U21 takımında görev yapan Türk antrenör Mehmet Ali de genç yıldız övgüyle bahsetti 

İlk U21 maçında 15 yaşında çıkan Chido Obi-Mikel ile ilgili konuşan Mehmet Ali "Arsenal çalışmak için harika bir kulüp ve biz her zaman üst düzey yeteneklere ve fırsatları hak eden oyunculara bakıyoruz, ancak sonra onların bunu değerlendirmeleri gerekiyor" dedi.

Obi-Mikel'in gelişime çok olduğunu belirten Türk çalıştırıcı "Bugün sahaya çıktı ve bu onun için iyi bir şeydi, ancak şimdi 16 yaş grubuna geri dönmesi, başını öne eğmesi ve gerçekten çok çalışması gerekiyor. Yaşça büyük oyunculara karşı mücadele ettiği bazı alanları düşünmesi gerekiyor. Gelişmeye ve daha iyi olmaya çalışırsa daha iyi bir konumda olur." ifadelerini kullandı.

15 YAŞINDA, 1.88 BOYUNDA
Fiziğiyle yaşıtlarının arasından kolayca sıyrılan Obi Martin, 1.88'lik boyuyla büyük avantaj sağlıyor. 

Obi Martin'i yakından takip eden eski Danimarkalı futbolcu Jesper Mikkelsen "Fiziği nedeniyle gerçekten dominant ama tek sebebin bu olduğunu düşünmüyorum. Büyük ve güçlü ama aynı zamanda oldukça çevik. İkili mücadelede iyi olduğu kadar top sürmede de çok iyi." ifadelerini kullandı.

beinsport.com.tr / Dış Haberler