Anadolu Efes'te Erdem Can dönemi sona erdi

Video yükleniyor...

Anadolu Efes Spor Kulübü, basketbol takımı başantrenörü Erdem Can'la yolların ayrıldığını açıkladı.

Sezon başında Türk Telekom'dan Anadolu Efes'in başına geçen 43 yaşındaki Erdem Can, 18 lig maçında aldığı 15 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. Anadolu Efes, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 33 puanla averajla liderlik koltuğunda oturuyor.

Lacivert beyazlılar, THY EuroLeague'de ise 9 galibiyet - 15 mağlubiyetle 16. sırada yer alıyor. 

Kulüpten yapılan açıklamada, "Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Sayın Erdem Can ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Kendisine kulübümüze verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyeri için başarılar dileriz." denildi.

Türk Telekom ile EuroCup'ta final oynadı

Erdem Can, 2022-2023 sezonunda Türk Telekom'da görev yaptı. Can yönetiminde başkent ekibi, EuroCup'ta final oynadı. Türkiye Sgorta Basketbol Süper Ligi'nde ise normal sezonu lider tamamladı, play-off ta ise Pınar Karşıyaka'ya yarı finalde elendi. 

43 yaşındaki çalıştırıcı, EuroCup'ta 2022-2023 sezonunun en iyi başantrenörü seçilmişti. 

ERDEM CAN KİMDİR?

3 Kasım 1980 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

2008-2010 yılları arasında Türk Telekom'da asistan olarak çalışan Erdem Can, 2010-2012 yılları arası Eskişehir'de başantrenörlük yapmış ve daha sonra Fenerbahçe Beko'da yardımcı antrenörlük görevi yapmıştı.

Erdem Can, 2012-2021 yılları arasında Fenerbahçe'de yardımcı antrenör olarak çalıştı.

Baş antrenör Zeljko Obradovic yönetiminde takımın dört Türkiye Ligi Şampiyonluğu, üç Türkiye Kupası, beş EuroLeague Dörtlü Final'i, üç EuroLeague Finali ve 2016-17 sezonunda bir EuroLeague şampiyonluğu kazanmasına yardımcı oldu.

Ayrıca, 2020-21 Fenerbahçe sezonunda baş antrenör Igor Kokoskov yönetiminde yardımcı antrenör olarak görev yaptı.

Can, EuroBasket 2017'de A Milli Takımın da yardımcı antrenörlüğünü yaptı.

Can, 20 Ağustos 2021 tarihinde Quin Snyder yönetimindeki Utah Jazz'da asistan koç olarak göreve başladı. İşe alınmadan önce Utah Jazz'ın yaz ligi koç ekibine, Salt Lake City ve Las Vegas'ta yardımcı oldu.

2022'de Türkiye'ye geri dönen Erdem Can, Türk Telekom'un başına geçmişti.