Alman kulüplerine ceza yağdı

Alman kulüplerine ceza yağdı
Alman Futbol Federasyonu (DFB) Kontrol Komisyonu, geçen sezon maçlarda çıkan olaylardan dolayı toplam 9 kulübe ceza verdi.

DFB tarafından yapılan açıklamada, Fortuna Düsseldorf, Karlsruher SC, Hertha Berlin, FC Köln, Eintracht Frankfurt ve Dinamo Dresden'e geçen sezon yapılan karşılaşmalarda seyircilerin çıkardığı olaylar nedeniyle seyircisiz oynama ve para cezası, Borussia Dortmund, Bayern Münih ve Jan Regensburg takımlarına da para cezası verildiği belirtildi.

Açıklamada en ağır cezayı Almanya Birinci Futbol Ligi'ne yükselen Fortuna Düsseldorf'un aldığı ifade edilerek, kontrol komisyonunun, bu takım için ikinci ligde oynadığı 3 maçta ve Hertha Berlin ile yaptığı baraj maçlarında çıkan olaylar nedeniyle ilk maçı seyircisiz oynama ve 100 bin avro para cezası verilmesini talep ettiği kaydedildi.

Kontrol komitesinin Karlsruher SC için de bir maç seyircisiz oynama ve 15 bin avro para cezası verilmesini istediği belirtilen açıklamaya göre, Hertha Berlin, FC Köln, Eintracht Frankfurt ve Dinamo Dresden'e de birer maç kısmen seyircisiz oynama ve 50 bin avroya kadar değişen para cezası verilmesi talep edildi.

Bundesliga şampiyonu olan Borussia Dortmund'a, geçen sezon 5 maçta seyircilerin yaktığı meşalelerden dolayı 75 bin avro para cezası verilmesinin istenildiği belirtilen açıklamada ayrıca, bu olayların tekrarlanması durumunda takımlara bir maçı seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası verileceği ifade edildi.

Bayern Münih'e de 3 lig maçında ve Almanya Kupası finalinde seyircilerin yaktığı meşaleler ve patlattığı maytaplar sebebiyle 40 bin avro para cezası verilmesinin istenildiği, Jan Regensburg takımına da toplam 3 lig karşılamasında çıkan olaylar nedeniyle 10 bin avro para cezası verilmesinin talep edildiği kaydedildi.

Açıklamada, 9 takıma da gelecek hafta başına kadar kontrol komitesinin verdiği kararları onaylaması için süre tanındığı, kulüplerin kendileri hakkında verilen kararları kabul etmesi durumunda cezaların yürürlüğe gireceği, aksi takdirde bu kararların DFB Spor Mahkemesi'ne sevk edileceği bildirildi.