ÖZET | Adana Demirspor 3-0 Demir Grup Sivasspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Adana Demirspor evinde ağırladığı Demir Grup Sivasspor'u 3-0 mağlup etti. 

Geçen hafta Bitexen Giresunspor'u deplasmanda 3-2 mağlup eden Adana ekibi, Demir Grup Sivasspor karşısında etkili futboluyla galibiyete uzanan ekip oldu. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan Adana Demirspor sağ kanattan Akintola ile Demir Grup Sivasspor kalesinde tehlikeler yakalasa da gol perdesini 41. dakikada Younes Belhanda açtı. Ceza sahası yayının dışından yaptığı sert vuruşla Muammer'i avlayan Belhanda ligin 2. haftasında ikinci golünü kaydetmiş oldu. 

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Adana Demirspor yine sağ kanattan Akintola ile gelirken, Nijeryalı oyuncunun yaptığı ortaya kafa vuruşu yapan Henry Onyekuru, 51. dakikada takımını 2-0 öne geçirdi Bitexen Giresunspor maçından sonra ikinci golünü kaydetti.

Karşılaşmanın sonucunu belirleyen golü ise 71. dakikada David Akintola kaydetti ve takımı 3-0 öne geçirdi. 

Bu sonuçla beraber ikinci maçından da galibiyet ile ayrılan Adana Demirspor puanını 6'ya çıkarırken, Demir Grup Sivasspor 1 puanda kaldı. 

Maçtan notlar

3. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Babajide Akintola'nın sağ çaprazdan vuruşunu, kaleci Muammer Yıldırım şık bir şekilde kurtardı. İzlemek için tıklayın! 

17. dakikada Adana Demirspor takımı Akintola ile gol fırsatını yine değerlendiremiyor. Ceza sahasının sağ çaprazından kaleyi Akintola'nın yerden sert şutunu Muammer son anda kornere çeliyor. İzlemek için tıklayın!

41. dakikada Adana Demirspor öne geçti. Belhanda'nın ceza yayı dışından yerden sert şutunda top kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım'ın uzandığı köşedeki direğe çarpıp ağlarla buluştu. Pozisyondan önce Belhanda'nın Robin Yalçın'a faul yaptığı iddiasıyla yapılan VAR incelemesinde de sonuç değişmedi, hakem Mert Güzenge orta sahayı gösterdi: 1-0 İzlemek için tıklayın!

51. dakikada Adana Demirspor 2-0 öne geçti. Younes Belhanda sağ kanada attığı pasta Akintola topla buluştu. Sağ kanadı hızlı geçen Akintola'nın yaptığı şık ortaya kafayı vuran Henry Onyekuru takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0 İzlemek için tıklayın!

64. dakikada Demir Grup Sivasspor ilk net fırsatını yakaladı. Adana Demirspor ceza sahası yayının dışından şık bir pas atan Ulveistad, bir anda Leke James ile kaleciyi karşı karşıya bıraktı. Aşırtma deneyen James net fırsattan yararlanamadı. İzlemek için tıklayın!

71. dakikada Adana Demirspor 3-0 öne geçti. Onyekuru'nun ara pasında sol kanatta topla buluşan Mario Balotelli'nin şutu kaleci Muammer'den Akintola'ya sekti. Boş kalan Akintola net bir vuruşla takımını 3-0 öne geçirdi: 3-0 İzlemek için tıklayın!

Adana Demirspor: 3 - Demir Grup Sivasspor: 0

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Mert Güzenge, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık

Adana Demirspor: Ertaç Özbir, Svensson, Samet Akaydın, Rakitskyi, Kevin Rodrigues, Ndiaye (Dk. 78 Stambouli), Gökhan İnler (Dk. 85 Semih Güler), Akintola (Dk. 78 Yusuf Sarı), Belhanda (Dk. 78 Bjarnason), Onyekuru, Assombalonga (Dk. 64 Balotelli)

Demir Grup Sivasspor: Muammer Zülfikar Yıldırım, Murat Paluli, Appindangoye, Caner Osmanpaşa, Ziya Erdal, Robin Yalçın (Dk. 45 Cofie), Kerem Atakan Kesgin (Dk. 71 Angielski), Ulvestad, Erdoğan Yeşilyurt (Dk. 71. N'Jie), Gradel (Dk. 86 Uğur Çiftçi), Yatabare (Dk. 46 James)

Gol: Dk. 41 Belhanda, Dk. 51 Onyekuru, Dk. 70 Akintola (Adana Demirspor)

Sarı Kartlar: Dk. 42 Yardımcı antrenör Ayhan Tenbeloğlu (Demir Grup Sivasspor), Dk. 57 Rakitskyi, Dk. 72 Belhanda (Adana Demirspor)

Süper Lig Özetler İÇİN TIKLAYIN