Acun Ilıcalı'nın yeni kulübü Shelbourne hakkında her şey burada!

Acun Ilıcalı'nın yeni kulübü Shelbourne hakkında her şey burada!
Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, geçtiğimiz yıllarda İngiltere Championship ekibi Hull City'yi alarak futbol dünyasına resmi olarak adım atmıştı. Ilıcalı, Shelbourne FC'yi de satın aldığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından futbolseverler arama motorlarında 'Acun Ilıcalı'nın yeni kulübü nasıl bir kulüp, Shelbourne FC hangi ligde? Acun Ilıcalı'nın yeni kulübü Shelbourne FC liginde kaçıncı sırada?' gibi sorular sormaya başladı. Bu sorunun cevabı haberimizde...

Shelbourne FC hangi ligde?

Shelbourne FC, İrlanda'nın en üst ligi olan Ireland Premier Division'da mücadele ediyor. 

Shelbourne FC'nin kaç şampiyonluğu var?

Shelbourne FC'nin geçmişte tam 13 İrlanda Şampiyonluğu bulunuyor. İrlanda ekibi, ligde son şampiyonluğuna 2006 yılında ulaştı. 

Kulübün tarihi nedir?

1895 yılında kurulan Shelbourne FC, İrlanda'nın Dublin kentinde kuruldu. 13 kez lig şampiyonluğunu elde eden kulüp, 7 kez İrlanda Federasyon Kupası ve 1 kez de İrlanda Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı. 

Shelbourne FC'nin 1996/97 sezonunda Tolka Park'ta Derry City ile oynadığı maç, televizyonda canlı olarak yayınlanan ilk maç olarak kayıtlara geçti. 

2004/05 sezonunda ise Shelbourne, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna ulaşan ilk İrlanda ekibi oldu. Bu turda İspanya La Liga ekiplerinden Deportivo ile eşleşen Shelbourne ilk maçı 0-0 tamamlarken, ikinci maçta 3-0 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. 

Acun Ilıcalı'nın yeni kulübü ligde kaçıncı sırada?

Shelbourne FC, 20 haftası geride kalan İrlanda Premier Ligi'nde topladığı 29 puanla 5. sırada yer alıyor. Kırmızı beyazlı kulübün ligin birinci sırasında bulunan Shamrock ile arasında 10 puan fark bulunuyor.