Acun Ilıcalı, milli yıldızı açıkladı

Video yükleniyor...

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, Fenerbahçe ile oynayacakları hazırlık karşılaşması öncesinde basın mensuplarının karşısına geçti.

Türk halkının sahiplendiği bir takım olmak istediklerini dile getiren Ilıcalı, "Avrupa'nın bir ucundaki İngiltere ile Türk insanını öyle bir birleştireceğiz ki, dünyaya örnek olacağız" dedi.

Ozan Tufan'ın takıma katılma sürecini anlatan Ilıcalı, "Ali Koç'a gösterdiği yakınlık için teşekkür ederim. Sevgili Ozan, başarıya odaklanmış, projeye inanan ve hiç maddiyat konuşmayan bir oyuncu. Kendisiyle kısa bir görüşme yaptık. 3-4 dakikada anlaştık" sözlerini söyledi.

Ilıcalı transferle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'den bir transferimiz daha var. Umarım en kısa sürede Fraport TAV Antalyaspor'dan Doğukan Sinik ile anlaşmamızı tamamlayacağız"

 "Fenerbahçe başkanlığını düşünmüyorum"

Acun Ilıcalı, Ozan Tufan hakkında umutlu olup olmadığına yönelik bir soruya şu yanıtı verdi:

"Ozan öyle talihsiz bir futbolcu ki... Ama şanssızlık her zaman devam etmiyor. Saçını düzeltti diye bir golün ona bırakıldığını biliyorum mesela. Ben onu yaşadığı olaylarla değil bize yaşattığı mutluluklarla hatırlıyorum. Anlaştıktan sonra kendimi daha iyi hissetmek için Fatih (Terim) hocama sordum. Fatih hoca sağ olsun, fikirleri benim için çok önemlidir. Bir dakika düşünmedi bile. Sergen'e (Yalçın) sordum; 'Kendi mevkisinde Türkiye'nin en iyisi.' dedi. Emre'ye (Belözoğlu) sordum, 'Müthiş bir potansiyel.' dedi. Rıdvan Dilmen, 'Çok doğru yerdesin.' dedi. Böyle bir potansiyel var ortada. Ozan, müthiş bir potansiyel ve takımımızda. Attığı gollerle rakip sahaya geçebilen nadir futbolculardan. Oynadığı zaman bütün takımı yükselten biri. Ona olan ümidimi baskı aracı olarak kullanmayacağım, keyfini çıkarsın. Ama çok iyi yerlere gideceğiz diye düşünüyorum. Takımların iyi olduğu dönemlerde Ozan hep zirve yapmıştır."

Bu ifade üzerine Hull City Teknik Direktörü Şota Arveladze, "Ozan'a baskıyı ben yapacağım." diyerek espri yaptı.

"Hayalinizde Fenerbahçe başkanlığı var mı?" sorusuna karşılık da Ilıcalı, "Her Fenerbahçeli için olabilecek en yüksek konum tabii ki. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum, Fenerbahçe başkanlığını düşünmüyorum, öyle bir düşüncem yok. Çünkü çok yakın dostum olan sevgili Ali Koç şu anda başkan. Sabahtan akşama kadar günde 15-20 saat Fenerbahçe için bir çaba içerisinde. Sporda başarısızlıkları olabilir ama tecrübe, zaman gerektiriyor, o süreci net bir şekilde geçirdi artık. Fenerbahçe'nin gençlere yatırımından dolayı geleceğini çok parlak görüyorum. Aklımın ucundan geçmez başkanlık ama Fenerbahçe için her zaman elimi taşın altına koymaya hazırım." ifadelerini kullandı.